banner
Gündem

Aksaray’da aspir üretimi artıyor

Aksaray’da üretilen aspir, yemeklik yağdan gıdaya, kimya alanından kozmetik sanayisine kadar birçok alanda kullanılıyor. Gökçe köyünde aspir ekimi yapan üretici Halil İbrahim Ulu, 100 dekar alanda üretim yaptığını söyledi. Üretici..

Aksaray’da aspir üretimi artıyor
banner

Aksaray’da üretilen aspir, yemeklik yağdan gıdaya, kimya alanından kozmetik sanayisine kadar birçok alanda kullanılıyor. Gökçe köyünde aspir ekimi yapan üretici Halil İbrahim Ulu, 100 dekar alanda üretim yaptığını söyledi.

Üretici Ulu’yu ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, aspir yetiştiriciliğinin kentte yaygınlaştırılması için ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi’ projesini hayata geçirdiklerini kaydetti.Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Saklav, “Bu yıl bakanlığımız ve özel idaremizin destekleriyle ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi’ projesini hayata geçirdik. Yaklaşık 3 bin 600 dekarda 186 çiftçimize 18 ton aspir tohumu dağıttık. Dağıttığımız bu tohumların yüzde 75’i hibeli. Aspir çok fazla su istemeyen ve yağ oranı yüksek bir bitkimiz. Aspir ile yağ üretimini artırmak istiyoruz. Hedefimiz üretimin artmasıyla birlikte bir yağ sıkım fabrikası kurmak… Güz döneminde tekrar bir aspir projesi yapacağız. Ayrıca dağıtılan aspir, nohut, yağlık ayçiçeği ve kuru fasulye tohumlarıyla da 14 bin dekar alan nadasa bırakılmış atıl arazinin tarıma kazandırılması sağlanacak. İlimizdeki çiftçilerin ürettikleri ürünlere değer katmak istiyoruz. İnşallah çiftçilerimizi doğdukları yerde doyurmayı hedefliyoruz. Üretime katkı sunan tüm üreticilerimize canı gönülden teşekkür ederim” dedi.

‘TOHUM DEVLETTEN ÜRETİM BİZDEN’

Aspir üreticiliğine hobi amaçlı başlayıp devlet desteğiyle üretimini artırdığını ifade eden üretici Ulu, “Bu yılda Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yüzde 75 hibeli aspir tohumu dağıtıldı. Tüm çiftçilerimiz bu projeden yararlanabilir. Ben de 100 dekar alana aspir ekimi yaptım. Lütfen tarlalarınızı boş bırakmayın. Tohum devletten üretimi ise bizden” diye konuştu. Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası