banner
Gündem

Aksaray’da Büyük Zafer’in 100. yılı kutlandı

AYDOĞDU ‘ANADOLU’NUN KADERİ AĞUSTOS AYINDA ÇİZİLDİ’ Aksaray’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında tören düzenlendi. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Valilik ve Aksaray Belediyesinin çelenkleri bırakıldı. Törende daha..

Aksaray’da Büyük Zafer’in 100. yılı kutlandı
banner

AYDOĞDU ‘ANADOLU’NUN KADERİ AĞUSTOS AYINDA ÇİZİLDİ’

Aksaray’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında tören düzenlendi. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Valilik ve Aksaray Belediyesinin çelenkleri bırakıldı. Törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer, törene katılanların bayramını kutladı. Törene Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Ayhan Erel ve diğer protokol üyeleri katılım sağladı. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın günün anlam ve önemine ilişkin mesajı okundu.

‘TÜRK MİLLETİNİN HER FERDİ KAHRAMANDIR’

Törende konuşan Vali Hamza Aydoğdu, Anadolu’nun kaderinin Ağustos ayında çizildiğini ifade etti. Aydoğdu, “Aziz Türk Milletinin binlerce yıllık şanlı tarihinde, sayısız zaferler vardır. Ancak bunlardan bazıları milletimizin mukadderatını belirlediği için bir zaferden öte daha derin manalar taşımaktadır. İşte 30 Ağustos Zafer Bayramı da bunlardan biridir. Anadolu’nun Türk tarihi 1071 yılında 1 Ağustos günü başlar. Asırlar boyunca devam eden fetihler, 3 kıtada süren hükümdarlığımız sona ermeye başladığında bizi Anadolu’dan söküp atmak isteyenlere yine bir Ağustos gününde cevap veriyoruz.  İster tevafuk denilsin ister tesadüf. Anadolu’nun kaderi Ağustos ayında çizilmiştir. Türk milletinin her ferdi kahramandır. Ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi üzerimizden hiçbir zaman eksik olmasın” dedi.

Tören, şiir dinletisi ve halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti. Jandarma ve polis ekiplerinin tören geçişinin ardından İl Jandarma Komutanlığı Komando Bölüğü tarafından Komando Andı okundu.  Program bayram kutlamalarının ardından sona erdi. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası