banner
Gündem

Aksaray’da depremzedeler KYK yurtlarında misafir ediliyor

Deprem bölgesinden gelen vatandaşlar KYK yurtlarında misafir ediliyor. Evlere yerleşen depremzedelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aksaray Belediyesi, STK’lar, dernekler ve gönüllü grupların yaptığı çalışmalarla ihtiyaçları karşılanıyor. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde..

Aksaray’da depremzedeler KYK  yurtlarında misafir ediliyor
banner

Deprem bölgesinden gelen vatandaşlar KYK yurtlarında misafir ediliyor. Evlere yerleşen depremzedelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aksaray Belediyesi, STK’lar, dernekler ve gönüllü grupların yaptığı çalışmalarla ihtiyaçları karşılanıyor.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Aksaray’da da büyük bir yardım seferberliği başlatıldı. Aksaray Valiliği öncülüğünde yardım kampanyası düzenlenirken birçok kurum, STK ve dernek tek yürek olup ihtiyaç malzemelerinin bölgeye gönderilmesi için gece gündüz çalışarak yüzlerce tırdan oluşan yardımları bölgeye gönderdi.

Bölgeden bildirilen öncelikli ihtiyaçlar doğrultusunda temin edilen gıda, kişisel bakım ürünleri, ısıtıcılar, giysi, çadır, vb. malzemeler gönderilmeye devam ederken Aksaray ve çevre illerdeki yakınlarının yanına gitmek isteyen yine depremde kalacak yeri olmadığı için şehrimize gelen depremzedeler için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı KYK yurtları vatandaşların barınması için açıldı.

PSİKOLOGLAR DESTEK VERİYOR

Aksaray kent merkezindeki KYK öğrenci yurtlarında misafir edilen depremzedelere üç öğün yemek verilirken kayıt altına alınan depremzedelerin ihtiyaçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanmaya devam ediyor. Vatandaşların bildirdiği ihtiyaçları doğrultusunda Aksaray Belediyesi, STK’lar ve hayırsever vatandaşlar bildirilen ihtiyaçlarına destek oluyor. Depremzedeler ve çocuklar için psikologlar, sağlık ve din görevlileri tarafından hizmet verilirken çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bölgeden yaralı gelen depremzedelerin ise Aksaray’daki hastanelerde tedavilerine devam ediliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ekipleri sahada yaptıkları ziyaretlerle depremzedelere destek verip ihtiyaçları ile ilgilenmeye devam ediyor. Aksaray Belediyesi ekipleri de depremzedelere sağladığı yardımlarla çalışmalara önemli destek sağlıyor.

GÖNÜLLÜ GRUPLARDAN ANLAMLI DESTEK

Kendi imkânlarıyla Aksaray’a gelen kalabalık aile olmaları nedeniyle evlere yerleşen depremzedeler ihtiyaçları için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıt yaptırıyor. Vakıf tarafından ihtiyaçları tespit edilen depremzedelere gıda ve giysi yardımları yapılıyor. Sosyal Medya üzerinden grup kuran gönüllüler de kendi imkânları ölçüsünde vatandaşlara ev, gıda, eşya, giysi gibi konularda yardım ediyor. Yaklaşık 300 gönüllüsü ile depremzedeler için çalışan Aksaray 68 Deprem Gönüllüleri Grubu diğer bugüne kadar onlarca depremzedeye yardım götürdü.

TÜM KURUM VE KURULUŞLAR EL BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞIYOR

Aksaray Belediyesi açtığı giysi mağazası ile depremzedelerin ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılarken, İlçe Kaymakamlıkları ve belediyeler de misafir ettiklerin depremzedelere her türlü yardımı yaparak Aksaray’ın ve tüm Türkiye’nin tek yürek olduğunu gösterdi.  Deprem bölgesinde yüzlerce canı kurtaran Aksaray Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arama kurtarma ekipleri ve gönüllüleri nöbet değişimlerini yaparak yeni ekipleri bölgeye gönderirken kamu kurumları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve hayırseverlerin depremzedeler için yürüttüğü çalışmalar hız kaybetmeden devam ediyor. . (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası