banner
Siyaset

Aksaray’da fermuar sistemi uygulanacak

İYİ PARTİ VE CHP AKSARAY’DA TEK LİSTE İLE SEÇİME GİDECEK İYİ Parti ve CHP, ağırlıklı olarak milletvekili sayısı 5 ve altında olan Aksaray’ında aralarında bulunduğu 10 ilde “fermuar” listeyle seçime..

Aksaray’da fermuar  sistemi uygulanacak
banner

İYİ PARTİ VE CHP AKSARAY’DA TEK LİSTE İLE SEÇİME GİDECEK

İYİ Parti ve CHP, ağırlıklı olarak milletvekili sayısı 5 ve altında olan Aksaray’ında aralarında bulunduğu 10 ilde “fermuar” listeyle seçime girecek.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yürütülen çalışmalar kapsamında ortak milletvekili aday listesi konusunun sık sık gündeme geldiği İYİ Parti ve CHP kanadında durum netlik kazanmaya başladı. Bazı illerde ortak milletvekili adayı listesi üzerinde çalışan 2 parti, Millet İttifakı’nın milletvekili sayısını artırmak için, milletvekili çıkarma olasılığı düşük olan illerde seçime, fermuar modeliyle girme kararı aldı. Genel merkez nezdinde yapılan çalışmalar sonucunda Aksaray’ın da aralarında bulunduğu 10 ilde fermuar sistemiyle adayların belirleneceği belirtildi.

LİSTELER,AKSARAY’DA İYİ PARTİ ÇATISI ALTINDA BİRLEŞECEK

Genel merkezlerden edinilen bilgiye göre listede her iki parti adayının birbirini izlediği ”fermuar” modeliyle seçime girilecek illerdeki aday liste sıralamasının, İYİ Parti ve CHP’nin önceki seçimlerde aldığı oy oranı ve seçmenin eğilimine göre belirleneceği kararlaştırıldı. Kararın ardından Aksaray’da gözler 2018 seçimlerine çevrildi. Aksaray’da Millet İttifakı çatısı altında seçime giden İYİ Parti, 24 bin 660 oy ile seçmenlerden yüzde 10,5 oranında, CHP ise 23 bin 160 oy ile seçmenlerden yüzde 9,89 oranında oy almıştı. Alınan sonuçlar neticesinde Aksaray’da milletvekili aday listelerinde birinci sırayı İYİ Parti’nin ve 2. sırayı da CHP’nin alması bekleniyor. Aksaray’da İYİ Parti ile seçimlere gidilmesi durumunda CHP amblemi oy pusulasında yer almayacak ve CHP’ye oy verecek kişiler oylarını İYİ Parti’ye atacak. Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası