banner
Gündem

Aksaray’da ‘Gençlik Var Gelecek Var’ programı

Aksaray’da gençlerin kendilerini ifade edecek ortamların oluşturulacağı ve kültürel miraslarla yaz tatili geçirecekleri, Yaz Gençlik Projeleri sürüyor. Bu kapsamda Aksaray Valiliği tarafından İmam Hüseyin Cami’nde ‘Gençlik Var Gelecek Var’ sloganıyla..

Aksaray’da ‘Gençlik Var Gelecek Var’ programı
banner

Aksaray’da gençlerin kendilerini ifade edecek ortamların oluşturulacağı ve kültürel miraslarla yaz tatili geçirecekleri, Yaz Gençlik Projeleri sürüyor. Bu kapsamda Aksaray Valiliği tarafından İmam Hüseyin Cami’nde ‘Gençlik Var Gelecek Var’ sloganıyla pilav etkinliği düzenlendi.
Düzenlenen programa Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ile İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller katılım sağladı. Bu yıl kurslara katılımda yüzde 30’luk bir artış olduğunu söyleyen Hasan Hüseyin Güller, “Minare gölgesinde pilav etkinliğimizde gençlerimizle bir araya geldik. Aksaray merkezinde 13 bin 500, il genelinde ise 19 bin 500 yaz kuran kurslarına kayıt yaptıran öğrencilerimiz var. Geçen yıl bu sayı 15 bin civarında iken bu yıl yüzde 30’luk bir artış oldu. Bu yıl sadece 4 hafta süren yatılı kuran kurslarımız var. Bu kurslar bünyesinde kız ve erkek toplam 150 öğrencimiz eğitim-öğretim görüyor. Milli Eğitim’e bağlı kurslarımızda da eğitimlerimiz sürüyor. Kuran-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimlerinin yanı sıra ahlaki ilkeler, karakter eğitimi, sosyal etkinlikler, sportif faaliyetler ile hem öğreniyor, hem de yaz tatillerini değerlendiriyorlar” dedi.
Etkinlikte camide kuran kursundaki öğrencileri ziyaret eden İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, çocuklara Kuran-ı Kerim okutup, cami önünde toplu fotoğraf çekindi. Program pilav dağıtım etkinliğinin ardından sona erdi. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası