banner
Gündem

Aksaray’da ilk defa Vakıflar Haftası kutlandı

her yıl 9-15 mayıs tarihleri arasında kutlanan vakıflar haftası bu yıl aksaray”da zinciriye medresesi”nde kutlandı. aksaray”da ilk defa vakıflar haftası”nın kutlandığını belirten konya vakıflar bölge müdürü nurullah osmanlı, anadolu”daki bin..

Aksaray’da ilk defa Vakıflar Haftası kutlandı
banner

her yıl 9-15 mayıs tarihleri arasında kutlanan vakıflar haftası bu yıl aksaray”da zinciriye medresesi”nde kutlandı.

aksaray”da ilk defa vakıflar haftası”nın kutlandığını belirten konya vakıflar bölge müdürü nurullah osmanlı, anadolu”daki bin yıllık medeniyet içerisinde vakıfların önemli bir yeri olduğunu söyledi. osmanlı, “vakıflar haftası halka daha fazla nüfus etme ve duyurulması açıdan önem arz ediyor. bundan önce sadece konya ilinde yapıyorduk. bundan sonra karaman ve aksaray”da da kutlayacağız” dedi.

 vakıflar genel müdürlüğü tarafından vakıflar haftasında her yıl farklı bir tema belirlendiğini kaydeden osmanlı, bu yıl ‘vakıf medeniyetinde sosyal politikalar, sosyal yardımlar ve paylaşma geleneği” teması üzerinde durulacağını hatırlattı.

‘bİrçok eser vakiflar sayesİnde gÜnÜmÜze ulaŞti”

vakıfların aksaray”ın fiziki ve kültürel çevresine önemli katkı sağladığını dile getiren osmanlı, kentteki birçok eserin vakıf yoluyla inşasının yapıldığını belirtti. bu kapsamda birçok eserin günümüze kadar ulaştığını ifade eden osmanlı, “bugün aksaray”da her gün yanından geçtiğimiz eğri minare camiinden, aksaray melik mahmud gazi hangahı”na, karamanoğlu mehmet bey camiinden, zinciriye medresesi”ne, cıncıklı caminden, sultan hanı”na kadar tüm bu eserler vakıf yoluyla inşası yapılmış, bakımı sağlanmış ve günümüze kadar ulaşmıştır. gayretimiz bundan sonraki süreçte de bu eserlerin korunması kadar temsil ettiği infak kültürünün gelecek nesillere ulaşması üzerine olacaktır. bölgemiz sorumluluk alanında onarımından sorumlu olduğumuz 525 vakıf eseri bulunmaktadır” dedi.

bÖlgedekİ 151 vakiftan 11 tanesİ aksaray”da yer aliyor

programın gerçekleştiği zinciriye medresesi”nin 700 yıldır ayakta durduğunu ifade eden osmanlı, “literatürde karamanoğlu mehmet bey”in, ulu cami ve zinciriye medresesi”yle şehre büyük katkısı vardır. zinciriye medresesi vakfın devamlılığını gösteren temel unsurlardan bir tanesidir. geçmişte dini ibadetler haricinde; hayvanlara bakan, borçlunun borcunu ödeyen, hastaları ücretsiz tedavi eden ve birçok konuda yardımcı olan vakıflar olduğunu görüyoruz.  vakıflar hayatın her noktasına nüfus etmektedir. müdürlüğümüz yetki alanında yönetimi kalmamış, ecdattan emanet kalan 403 mazbut bulunmaktadır. konya, aksaray ve karaman”da 151 tane vakıf vardır. 151 vakıftan 11 tanesi de aksaray”da yer almaktadır. geçmişte bizzat halkın iyilik yapma seviyesini de gösteren allah”ın rızasını kazanmak uğruna tüm varlıklara malını paylaşarak hizmet etme geleneğinin bir ürünü olan vakıfların yürüttüğü birçok faaliyet, bugün modern sosyal devlet ilkesinin bir gereği olarak devletimize ait birçok kurumun eliyle yürütülmektedir” diye konuştu. foto-haber:Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası