banner
Özel

Aksaray’da kanola ekimi artıyor

Aksaray çiftçisi tarafından ‘Sarı altın’ olarak adlandırılan ve ayçiçeğine alternatif olarak ekilen kanola bitkisi çiçek açtı, kentte seyirlik manzaralar oluştu. Aksaray’da bitkisel yağ üretiminde kullanılan kanola çiçeklerinin açmasıyla tarlalar sarıya..

Aksaray’da kanola  ekimi artıyor
banner

Aksaray çiftçisi tarafından ‘Sarı altın’ olarak adlandırılan ve ayçiçeğine alternatif olarak ekilen kanola bitkisi çiçek açtı, kentte seyirlik manzaralar oluştu.

Aksaray’da bitkisel yağ üretiminde kullanılan kanola çiçeklerinin açmasıyla tarlalar sarıya büründü. Aksaray Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri kanola tarlalarını gezerek incelemelerde bulundu. Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, “Eskil bölgesinden sonra az su tüketen kanolaya diğer çiftçilerin yönelmesi bizleri sevindirdi. Çiftçilerimize  kanola  konusunda danışma desteği veriyoruz. Kanola bitkisinden genel olarak yağ üretiliyor. Şu anda tarlalarımızda ürünlerimizin gelişmesi de gayet güzel. Şehrimizde ekimi de her geçen yıl artıyor. İnşallah verimli bir yıl geçiririz” diye konuştu.

KANOLA YER ALTI SU SEVİYESİNİN AZALMASI DA ENGELLENİYOR

Tuz Gölü havzasında bulunan çiftçilerin, az su tüketen kanola ekimine yönelmesiyle havzada yer altı su seviyesinin azalması da engelleniyor. Suyu sevmeyen kanola bitkisinden elde edilen kanola yağının uzmanlara göre sağlığa birçok faydası bulunuyor. Doymuş yağ içeriği en düşük yağlardan bir tanesi olan kanola yağı yem sanayine de önemli katkı sağlıyor.

Arıcılık açısından da önemli bir potansiyeli olan kanola bitkisi, diğer çiçeklerin yetersiz olduğu Nisan ve Mayıs aylarında arılar için çok önemli bir beslenme kaynağı olarak biliniyor.

Besin değeri olarak oldukça zengin kanola bitkisinin uzmanlara göre raşitizm hastalığına iyi geldiği düşünülüyor.  Ayrıca bağışıklığın güçlenmesinde faydalı olan kanolanın çocukların gelişiminde olumlu etkiye sahip olduğu ifade ediliyor. Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası