banner
Gündem

Aksaray’da LGS Birincisi İbrahim oldu

Aksaray’da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde 5 Haziran’da yapılan merkezi sınavdan 500 tam puan alan Piri Mehmet Paşa Ortaokulu öğrencisi İbrahim Sesci, sınava hazırlık sürecinde çok ders çalıştığını söyledi. LGS..

Aksaray’da LGS Birincisi İbrahim oldu
banner

Aksaray’da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde 5 Haziran’da yapılan merkezi sınavdan 500 tam puan alan Piri Mehmet Paşa Ortaokulu öğrencisi İbrahim Sesci, sınava hazırlık sürecinde çok ders çalıştığını söyledi.

LGS Aksaray Birincisi İbrahim Sesci, Aksaray Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Toplantı Salonu’nda Vali Hamza Aydoğdu tarafından tam altın ve ipad ile ödüllendirdi.

Vali Hamza Aydoğdu, İbrahim ve ailesini tebrik ederek  “Bugün sınav sonuçları açıklandı ve  İbrahim kardeşim sınavda tam puan alarak birinci oldu. Valilik olarak sınava hazırlık sürecinde okullarımıza yaklaşık 70 binin üzerinde kitap dağıttık. 15’in üzerinde deneme sınavı yaptık. Çocuklarımızın bütün akademik süreçlerini birlikte takip ettik.  Bunun sonucu olarak Aksaray hak ettiği yerde yani zirvede. Bugünde LGS sınavının sonuçlarına göre Türkiye birincisini çıkarmış oldu” dedi.

Sınava hazırlık sürecinde çok çalıştığını aktaran İbrahim, “Geçen sene 5 Temmuz’da başlayan destekleme ve yetiştirme kursunda sınava çalışmaya başladım. Çok çalıştım. Okuldan eve gelip biraz oturup ders çalışıyordum. Anneme ve babama çok teşekkür ediyorum. Üzerimde çok emekleri var. Hedefim, inşallah uzay mühendisi olmak. Bu hedefim doğrultusunda Orta Doğu Teknik Üniversitesinde okumak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Baba Barış Sesci,  İbrahim’in yetişmesi için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirterek, “Kendisinin çabası ve hepimizin emeğiyle bugünlere geldik. İnşallah bundan sonrası daha iyi olur” şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Fatih Duman ise İbrahim’in 5 Temmuz’dan itibaren okulun destekleme ve yetiştirme kurslarına geldiğini söyledi. Duman, “Her yıl Temmuzda başlayan kurslarımız sınavdan önceki günlerde bitiyor. Öğrencimiz sadece okulumuzun kurslarına gelerek ve düzenli çalışarak bu başarıyı elde etti. İnşallah ilerleyen yıllarda diğer öğrencilerimizde bu başarıyı elde ederler” diye konuştu. Foto-Haber: Erdi ULUKAYA

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası