banner
Gündem

Aksaray’da pazar alanları yenilendi

Aksaray’da pazar alanları yenileme çalışmalarıyla birlikte daha kullanışlı ve modern hale getirildi. Vatandaşların nezih ve konforlu ortamlarda iklim şartlarından etkilenmeden alışveriş yapması için şehir genelindeki birçok semt pazarında çalışma yaptıkları..

Aksaray’da pazar alanları yenilendi
banner

Aksaray’da pazar alanları yenileme çalışmalarıyla birlikte daha kullanışlı ve modern hale getirildi. Vatandaşların nezih ve konforlu ortamlarda iklim şartlarından etkilenmeden alışveriş yapması için şehir genelindeki birçok semt pazarında çalışma yaptıkları söyleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 45 ayda 4 farklı pazar alanını modern hale getirdiklerini belirtti.

Yenileme çalışmaları kapsamında pazar yerlerinin yenilenmesi ve pazar alanlarının sayılarının artırılması adına ilk olarak Cumhuriyet ve Yunus Emre Mahallelerinin kesişme noktasına kapalı semt pazarı ve çok amaçlı sosyal tesis yapımıyla başlanıldı. Pazar esnafı ve vatandaşların isteği üzerine Taşpazar Mahallesi’nde ‘Perşembe Pazarı’ olarak adlandırılan pazar alanı Hacılar Harmanı ve Selçuklu Mahallelerinin kesişme noktasında yeni yerinde hizmete girdi.

Dinçer’in Kurtuluş Mahallesi’nde yaptığı ziyarette mahalle sakinlerinin talebi üzerine ‘Kurtuluş Pazar’ alanında da çalışma başlatıldı. Uzun yıllar hizmet veren ve kullanışlılığını kaybetmiş olan Kurtuluş semt pazarı da yenilerek hizmete açıldı.

Vatandaşların yoğun olarak kullandıkları bir diğer pazar alanı olan ‘Cuma Pazarı’nda da çalışma başlatılmıştı. Şifahane, Şamlı, Hassas, Nakkaş ve Zafer Mahallesinde ikamet eden vatandaşlara hizmet verebilecek kapasiteye uygun olarak hayata geçirilen Cuma Kapalı Semt Pazar alanın 3 bin 300 metrekarelik kapalı alanı bulunuyor. Yapılan çalışma ile daha kullanışlı ve daha modern görünüme kavuşturulan Cuma Semt Pazarının çatısında enerji üretilmesi amaçlanarak GES kurulumuna uygun olarak dizayn edildi. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası