banner
Gündem

Aksaray’da Ramazan gelenekleri yaşatılıyor

Aksaray Belediyesi, birçok sosyal ve kültürel organizasyona ev sahipliği yaparak Ramazan ayının manevi iklimini ve paylaşma atmosferini şehrin tamamında yaşatmayı planlıyor. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ramazan ayının paylaşma, bereket..

Aksaray’da Ramazan gelenekleri yaşatılıyor
banner

Aksaray Belediyesi, birçok sosyal ve kültürel organizasyona ev sahipliği yaparak Ramazan ayının manevi iklimini ve paylaşma atmosferini şehrin tamamında yaşatmayı planlıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ramazan ayının paylaşma, bereket ve bolluk ayı olduğu vurgulayarak sosyal faaliyetlerin devam edeceğini kaydetti.

Dinçer, belediye ekiplerinin Ramazan ayı boyunca 100 bin aileye pide ulaştıracağını, ihtiyaç sahibi ailelerin adreslerine de Ramazan kolilerinin teslim edileceğini söyledi.

Toplumun dimağlarında yer edinen Ramazan geleneklerini bu yılda da yaşatmak istediklerini ifade eden Dinçer, “Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan pidesi, tahinli pide, ramazan kolisi ve sıcak yemek servislerini artırarak sürdüreceğiz. Ayrıca 30 bin adet Aksaray tahinli pidesi de ramazan sofralarında yerini alacak.  Günlük bin kişilik sıcak yemek yardımı Ramazan’da iki katına çıkartılarak 2 bin kişiye ulaştırıldı. Ulu Cami önünde kurulan iftar çadırında ise günlük bin 500 kişiye sıcak yemek ikramında bulunulacak” diye konuştu.

Aksaray Belediyesi ekipleri AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezlerinde kadınlara Ramazan ayı boyunca tefsir, mukabele, dini değerler eğitimi ve İslam’a dair söyleşi programları da gerçekleştirecek. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası