banner
Gündem

Aksaray’da sanayiye kadın eli değecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu, ‘Sanayide Kadın Eli Projesi’nin hayata geçirilmesi için çalışmalarına başladı. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan..

Aksaray’da sanayiye kadın eli değecek
banner

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu, ‘Sanayide Kadın Eli Projesi’nin hayata geçirilmesi için çalışmalarına başladı.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen ve TOBB Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Berrin Özan’ın katılımlarıyla ATSO Hizmet Binasında, ‘Sanayi’de Kadın Eli’ projesinin protokolü imzalandı.

Projenin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan ATSO Başkanı Göktaş, “Türkiye’nin hızla büyüyen ve sanayi kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen şehrimizde, Kadın Girişimciler Kurulumuzla yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Biliyoruz ki sürdürülebilir kalkınmanın temel şartı kadınların ve gençlerin ekonomiye katılımını sağlamaktır. Kadınlarımızın ekonomiye katılması sürdürülebilir kalkınmayı beraberinde getirmektedir. Maalesef pandemiyle birlikte kadın istihdam oranları Dünya genelinde geriye gitmiştir. Kadın istihdamında önemli bir yere sahip olan Aksaray’da kadınlarımızın iş dünyasında daha fazla yer almalarını sağlamalı ve pozitif ayrımcılık yapmalıyız. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugüne kadar TOBB Kadın Girişimciler Kurulumuzla birlikte kadınlarımızın her daim yanında olarak onlara en büyük desteği vermeye çalıştık. Hayata geçireceğimiz bu projeyle birlikte yeni çalışmalar yapacak ve kadınlarımıza destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

‘AKSARAY’DA KADIN İSTİHDAMI DAHA İYİ YERLERDE OLACAK’

TOBB Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Berrin Özan ise yaptığı açıklama da şöyle konuştu:  “Türkiye genelinde yeni yeni yayılmaya başlayan ‘Sanayide Kadın Eli’ projesini hayata geçiriyoruz. Organize Sanayi Bölgemizdeki fabrikalarımızı geziyor ve onlardan kadın istihdamına yönelik pozitif ayrımcılık yapmalarını istiyoruz. Aksaray’ın kadın istihdamında daha iyi yerlerde olması adına başlattığımız projenin hayırlı olmasını diliyorum.”

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen, “Proje Bölgesi olarak Pilot il Kütahya’ da başlayan proje Kocaeli, Düzce, Bolu, İzmir, Sakarya, Yalova illerimiz de devam etmekte olup sırası ile Niğde, Manisa, Bursa, Hatay, Aksaray, Diyarbakır, Kastamonu, Çorum, Gaziantep, Kayseri illerimizde başlaması planlandı. Bugün planlanan illerimizden olan Aksaray’da projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası