banner
Özel

Aksaray’da üretiyor yurtdışına ihraç ediyor

Aksaray’da iki farklı marka üzerinde üretim yapan Çağdaş Karakuzu, işletmelerdeki üretimin nasıl gerçekleştirildiği ve kullanılan ham maddeler hakkında bilgi verdi. Aksaray’daki işletme kurucusu Çağdaş Karakuzu, bünyesindeki markalar ve bu markaların..

Aksaray’da üretiyor yurtdışına ihraç ediyor
banner

Aksaray’da iki farklı marka üzerinde üretim yapan Çağdaş Karakuzu, işletmelerdeki üretimin nasıl gerçekleştirildiği ve kullanılan ham maddeler hakkında bilgi verdi.

Aksaray’daki işletme kurucusu Çağdaş Karakuzu, bünyesindeki markalar ve bu markaların ihracatı hakkında konuştu. Karakuzu, ‘Beton Mall’ markasıyla ev ve banyo aksesuarları ürettiklerini, ‘TheBouquet’ markasıyla ise işletmelere dekorasyon ürünleri ürettiklerini belirtti.

Türkiye’ye dekorasyon alanında yeni bir soluk getirmek için çalışmalar yaptıklarını bildiren Karakuzu, “Yapay çiçekle ilgili bir deney yaptık ve bu konuda başarılı olduk. Biz yalnızca ticari kaygı güden bir işletme değiliz. Bizim hedeflerimizin ilki ihracat yaparak ülkemize döviz kazandırabilmektir. Avrupa ve Balkan ülkelerine, Rusya’ya ürün gönderimi gerçekleştiriyoruz. Markamızla vasıtayla ülkemizin bu sektörde bilinmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BAZI HAM MADDELERİ KENDİMİZ İŞLİYORUZ’

‘TheBouquet’ markasının üretiminde hem yapay çiçek hem de dekorasyon ürünleri yapıldığını kaydeden Karakuzu, “Yapay çiçeklerin bazı ham maddelerini ve malzemelerini işletmemizde üretiyoruz. Bazı ürünleri ise diğer üreticilerden satın alıyoruz. Ayrıca Türkiye’de üretilmediği için ithal ettiğimiz malzemeler de var. Dekorasyona renk katmak için kuru çiçekler kullanılıyoruz. Çiçekler Aksaray’da toplanıyor, şoklanıyor ve kurutuluyor.Ürettiğimiz ürünleri iş yerleri, salon, kafe gibi yerlere yatay ve dikey bahçe uygulaması yapıyoruz. Öte yandan müşterilerimizin talepleri doğrultusunda çeşitli tasarımlar da yapabiliyoruz” dedi.

‘MARKALARIMIZ PATENTLİDİR’

Perakende satışın olmadığını belirten işletmeci Karakuzu, “Gelen müşterilerimize satış yapmıyoruz. Çevrim içi siparişlerimizle satış yapıyoruz. Hem yurt içi hem de yurt dışı satışlarımızın hepsi e-ticaret satışıdır. Perakende satışı yapmadığımız için herhangi bir bayilik ya da şubelik hizmetlerimiz yok. Ürünleri Aksaray’da yapıyoruz, buradan gönderim yapıyoruz. Markalarımız patentlidir. Şu anda üçüncü markamız için çalışmalara başladık” diye konuştu.

Ev dekorasyonları, banyo aksesuarları gibi ürünlerle tanınan ‘Beton Mall’ markasının henüz 8 aydır hizmet verdiğini söyleyen Karakuzu,bu markanın süreç içerisindeki gelişmelerini şöyle aktardı: “Bu markamız kısa bir sürede 60-70 bin dolarlık civarında ihracat yaptı. Ürünlerimiz C20 olarak isimlendirilen hem dayanıklı hem de kaliteli betonlardan yapılıyor. Tasarımlarımız kendimize aittir. Müşterilerimizin isteğine göre değişiklikler yapabiliyoruz. Markamız sabunluk, diş fırçalık, tabak, mumluk, kase, çanak, vazo çeşitleri gibi ev aksesuarları üretiyor.” Foto-Haber: Aigerim İRGEBAY

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası