banner
Ekonomi

Aksaray’dan yeni ihracat rekoru

Türkiye’nin 2022 yılı ihracat verilerinin açıklandığını söyleyen Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray’ın geçen yılki rakamlarının üzerine çıkarak yeni bir rekor daha imza attığını söyledi. Aksaray’ın ihracat..

Aksaray’dan yeni ihracat rekoru
banner

Türkiye’nin 2022 yılı ihracat verilerinin açıklandığını söyleyen Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray’ın geçen yılki rakamlarının üzerine çıkarak yeni bir rekor daha imza attığını söyledi.

Aksaray’ın ihracat rakamlarının 214 milyon dolar olarak açıklandığını ve 2021 yılına göre yüzde 25,30 artış gösterdiğini belirten Koçaş; “Proje ve danışmanlık ofisimizin TİM’den aldığı Aksaray’ın ihracat rakamları 2022 yılında 214 milyon dolar olarak açıklanmıştır. Cumhuriyet tarihinde ilimiz adına yeni bir rekor kırılmış ve 2021 yılına göre ihracatımız yüzde 25,30 artmıştır. Ülkemizde ihracat ise 2021 yılına göre yüzde 12,90 oranında artmıştır” dedi.

‘YENİ REKORLAR KIRACAĞIZ’

Aksaray’ın TR71 illeri arasında (Kırıkkale-Kırşehir-Nevşehir-Niğde) Kırşehir’in ardından ihracat ikincisi olduğunu söyleyen Koçaş, “2022 yılında ilimizden en çok ihracat yapılan ülkeler sırasıyla; Bangladeş (17,8 milyon dolar), Bulgaristan (16,6 milyon dolar) ve Irak (12,6 milyon dolar)’tır. Ayrıca 2021 yılındaki ihracat oranına kıyasla artış göstererek yeni ihracat pazarları olarak dikkat çeken diğer ülkeler; Cezayir, Sri Lanka, Gabon, Filipinler, İspanya, Angola, Çekya ve Suudi Arabistan’dır. Tamamı ile 2021 yılından farklı olarak sıfırdan, önemli bir miktarda ihracat yapılan ülkeler ise Kenya, Dominik Cumhuriyeti, Benin, Gine Bissau ve Japonya’dır. 2022 yılı ihracatında ilimiz Aksaray’ın Lider sektörü 128 milyon dolar ile makine ve aksamları olurken, ikinci sırayı 15 milyon dolar ile kimyevi maddeler ve mamulleri sektörü almıştır. Son basamağı da  14 milyon dolar ile demir ve demir dışı metaller sektörü almıştır. 2023 yılı ülkemizin 100. yılıdır ve bu yılda Aksaray iş dünyası olarak 2022 yılının çok daha üzerine çıkarak yeni rekorlar kıracağız” diye konuştu. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası