banner
Röportaj

Aksaray’ı Tamamlayan Lezzetler

Aksaray”ın gezilesi görülesi yerlerine, yemeklerine, gelenek ve göreneklerine aynı zamanda yakın tarihine yaptığımız yolculuk esnasında, şehri derinlemesine tanımak adına, egemen gazetesi okurları için oluşturduğumuz ‘aksaray”ı keşfediyoruz” yazı dizisinde bu hafta..

Aksaray’ı Tamamlayan Lezzetler
banner

Aksaray”ın gezilesi görülesi yerlerine, yemeklerine, gelenek ve göreneklerine aynı zamanda yakın tarihine yaptığımız yolculuk esnasında, şehri derinlemesine tanımak adına, egemen gazetesi okurları için oluşturduğumuz ‘aksaray”ı keşfediyoruz” yazı dizisinde bu hafta konumuz; aksaray”ın yöresel lezzetleri.

aksaray”ın yöresel lezzetlerinden İncelek tatlısı, çömlekte küflü peyniri, aksaray tavası, yufkalı bulgur pilavı, tahinli pidesi ve Şerbetli pidesinin tariflerini sizler için araştırdık. Öne çıkan diğer tatlardan köpük helva, eşmekaya yoğurdu, kabak çekirdeği, goji berry ve bamya çorbası aksaray”ın lezzet simgesi olmuştur.

aksaray”ın yerlileri sıdıka altınsoy, hülya mercan ve burcu güneş ile aksaray”ın yöresel lezzetlerine dair gerçekleştirdiğimiz söyleşiden siz egemen gazetesi okurları için derlediklerimiz…

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası