banner
Özel

Aksaray’ın tarihi güzellikleri hediyelik eşyaya dönüşüyor

AKSARAY’DA 20 YILDIR MATBAA VE REKLAM İŞİ İLE UĞRAŞAN AHMET SEFA, AKSARAY’I TANITAN ÜRÜNLER YAPIYOR Aksaray’ın tarihi ve turistik mekânlarını hediyelik eşyaların üzerine çeşitli baskı teknikleri kullanarak işleyen Ahmet Sefa,..

Aksaray’ın tarihi güzellikleri hediyelik eşyaya dönüşüyor
banner

AKSARAY’DA 20 YILDIR MATBAA VE REKLAM İŞİ İLE UĞRAŞAN AHMET SEFA, AKSARAY’I TANITAN ÜRÜNLER YAPIYOR

Aksaray’ın tarihi ve turistik mekânlarını hediyelik eşyaların üzerine çeşitli baskı teknikleri kullanarak işleyen Ahmet Sefa, Aksaray’ın tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediğini söyledi. Aksaray tanıtımına dair önceki yıllarda Somuncu Baba Külliyesi’nde bir sergi açan Sefa,  “Geçtiğimiz yıl Somuncu Baba Külliyesi’nde 2 aylık bir sergimiz vardı. Somuncu Baba sanat galerisi ismindeydi. Şehir dışından Aksaray’a gelen misafirlerimizin buraya gelme sebeplerinin başında ‘Aksaray’ın Salihler Şehri’ ismi geliyor. Turistler geldiklerinde önce Somuncu Baba’yı gezerler. Somuncu Baba Külliyesi’nde vakit geçirip dualarını ederler. Sonrasında müzeler varsa müzeleri ziyaret ederler, oradan mutlaka bir hediyelik eşya dükkanlarına uğrarlar. Aksaray hatırası olarak kendilerine hediyelik eşya alırlar. Şehrimiz maneviyatı yüksek bir şehirdir. Bu yüzden turistler şehre dair yanlarında bir anı götürmek isterler. Biz de Aksaray’a gelen misafirlerimiz için anahtarlık,magnet, Aksaray baskılı fincan takımları,Aksaray baskılı tişörtler ve Aksaray’a dair birçok ürün hazırlıyoruz. Bu ürünlerin tedarikçiliğini yapıyoruz” diye konuştu.

‘SALİHLER ŞEHRİ İSİMLİ BİR MÜZE  OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUM’

Yapılan ürünlerin kendi tasarımı olduğunu ifade eden Ahmet Sefa, “Ürünler tamamen bizim tasarımlarımızdan oluşuyor. Tasarımların şehrin tarihi dokusunu yansıtacak, şehre güzel bir şekilde tanıtacak ve anlatacak olmasına dikkat ediyoruz.Bunun için özen gösteriyoruz. Çünkü bu şehir manevi değeri yüksek olan bir şehir. Bu yüzden insanların da yanlarında götürdükleri hediyeler de bu şehre yakışır nitelikte olmalı” dedi. Aksaray ParkSite AVM’de bulunan oyuncak müzesinin tasarımının da kendisine ait olduğunu belirten Sefa, “Tasarımı tamamıyla bize ait olan oyuncak müzesindeki duvarda asılı olan tablolar hariç bütün oyuncakların tasarımı ve ürünlerin hazırlanması bize ait. Şimdi de Somuncu Baba ile ilgili tasavvuf müzesi hazırlıkları içerisindeyiz. Bizler eski döneme ait dokuyu insanlara anlatma ve tanıtmak üzere Tapduk Emre, Yunus Emre ve Somuncu Baba’nın kullandığı eşyaların çoğunu üretiyoruz. En büyük hayalim Aksaray’ın tarihi dokusuna uygun ‘Salihler Şehri’ isimli bir müze oluşturmak bunun çalışmaları içerisindeyim” ifadelerine yer verdi.

‘ESKİŞEHİRLİYİM AMA AKSARAY SEVDALISIYIM’

Kentin protokol üyelerine Aksaray hatırası oluşturmak için çeşitli baskı hizmetleri verdiğini kaydeden Sefa, gelen misafirlere hediye edilecek ürünleri de kendisinin hazırladığını söyledi. Birçok çalışmada Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi ile çalıştıklarını kaydeden Sefa şöyle konuştu: “Şu an şehir merkezimizde bulunan Aksaray Valilik Binasının maketini yaptırdık. Bire bir ölçekte orijinal bir şekilde işin ustalarına yaptırdığımız maketi Valimiz ve Belediye Başkanımıza hediye ettik. Son 10 yıldır Aksaray’ımızın tanıtımı için çabalıyorum. Aslen Eskişehirliyim ama ben bir Aksaray sevdalısıyım.Aksaray’da bu kadar güzel, örnek şahsiyetler varken Aksaray’ın tarihi dokusu bu kadar güzelken bunları ön plana çıkartmak için çalışmalar yapılması gerektiği kanaatindeyim. Bu yüzden bunları da en iyi tanıtacak şeylerin Aksaray’ın değerleri ile ilgili birer hatıra oluşturacak eşyalar olduğunu düşündüm. Bu yüzden bu konunun üzerine çalıştım.”

Kendi matbaasında isteğe göre çeşitli eşyalar üzerine baskı yaptığını dile getiren Sefa, “Bizim matbaamız da var. Orada kupa, tişört yahut isteğe göre herhangi bir eşyanın üzerine çeşitli baskılar yapıyoruz. Tablo, kahve fincanı takımı, minyatür eşyalar, Aksaray’ı anlatan Aksaray’ın önemli tarihi eserlerini anlatan minyatürler, manevi şahsiyetlerin hayatını anlatan bal mumundan heykeller yapıyorum. Bunları yapma sebebim Aksaray’a olan sevgim. İstiyorum ki Aksaray’ın nesi var denildiğinde hemen insanların akıllarında, zihinlerinde bir şeyler oluşsun. Çok güzel bir şehrimiz var. Çok maneviyatlı, tarihi dokusu çok güzel. Buna yaraşır bir şeyler yapmak için tüm çabam” şeklinde konuştu. Foto-Haber Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası