banner
Gündem

Aksaraylı gurbetçiler: ‘Yalnız değilsin Türkiye’m’

Başta Almanya, Fransa olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde yaşayan Aksaraylı gurbetçiler kendi yaşadıkları ülke ve bölgelerdeki Aksaray dernekleri koordinasyonunda başlatılan yardım kampanyasına destek olmak için çalışma başlattı Kahramanmaraş merkezli meydana..

Aksaraylı gurbetçiler: ‘Yalnız değilsin Türkiye’m’
banner

Başta Almanya, Fransa olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde yaşayan Aksaraylı gurbetçiler kendi yaşadıkları ülke ve bölgelerdeki Aksaray dernekleri koordinasyonunda başlatılan yardım kampanyasına destek olmak için çalışma başlattı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından tüm Türkiye depremzedeler için tek yürek oldu. Aksaraylı gurbetçi dernekleri tarafından farklı ülkelerde başlatılan yardım kampanyalarında deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere gönderdiği yardım malzemeleri Aksaray’a ulaştı.

YARDIM TIRLARIKENTE ULAŞTI

Aksaraylılar kurdukları gönüllü çalışma grupları ile ihtiyaç malzemeleri toplayarak tırlarla deprem bölgesine ve Aksaray’da yürütülen yardım kampanyalarına destek olmak için malzeme tırlarını kente gönderdi.Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaraylı gurbetçilerin anlamlı desteklerinin bir bölümünün kendilerine ulaştığını, hayırseverlerin önemli bir kısmının da nakdi yardımda bulunmak için gayret gösterdiklerini söyledi.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Aksaraylı gurbetçilerin anlamlı yardımlarının hiçbir zaman unutulmayacağını ifade eden Vali Aydoğdu, Avrupa ülkelerinde yaşayan birçok Aksaraylının bizzat kendilerinin görevli olduğu deprem bölgesine geldiğini ve  onlarla gurur duyduğunu ifade etti. Deprem bölgesi illerin bazılarında arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını ve enkaz kaldırma çalışmalarının başladığını kaydeden Vali Aydoğdu; “Tüm Türkiye yaşanan asrın felaketi sonrasında tek yürek oldu. Bundan sonra hep birlikte yaraların sarılması için çaba sarf edeceğiz” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası