banner
Esnaf

Aktarlarda şubat yoğunluğu

aksaray son yılların en bereketli kışını geçirirken aktarlar da en hareketli şubat ayını geçiriyor. soğuk algınlığı ve grip vakalarının artışı sonrası aktarlarda kış çayları ile ıhlamur satışları tavan yaptı. kılıçarslan..

Aktarlarda şubat yoğunluğu
banner

aksaray son yılların en bereketli kışını geçirirken aktarlar da en hareketli şubat ayını geçiriyor. soğuk algınlığı ve grip vakalarının artışı sonrası aktarlarda kış çayları ile ıhlamur satışları tavan yaptı.

kılıçarslan mahallesinde aktarlık yapan muhammed begenç, “20 yıl önce yaşanan kış mevsimini bu yıl tekrar yaşıyoruz.  aksaray halkı özlemini çektiği kışı gibi yaşıyor.  Şehrimize bol kar yağdı. kar yağışı sonrası soğuklar ile birlikte soğuk algınlığı ve grip vakaları da ciddi şekilde arttı. vatandaşlarımız da bu dönemde bolca ıhlamur, adaçayı,  karışık kış çaylarına yöneldi. dolayısıyla satışlarımız ciddi oranda arttı. kış mevsimine özel hazırladığımız çayın içinde yaklaşık 20 tane bitkisel ürün var” şeklinde konuştu.

gÜnde 2 bardak kiŞ çayi tavsİye edİyoruz

kış çaylarının içerisindeki bitkilerden bahseden begenç, "kış çayımızın içerisinde çok şifalı bitkisel yaprak çaylar ve tropikal meyveler bulunmaktadır. çok güzel bir karışımdan oluşturmaktadır. bu karışımın günde 1-2 bardak içilmesi vücut direncini artırıyor. bu faydalı karışımın günde birkaç defa aç karnına içilmesini tavsiye ediyoruz. karışımın vücutta toksin ve ödem attırma özelliği de vardır” dedi.

demlenen çaylara bal İlave edİp tÜketebİlİrsİnİz

kış çaylarının nasıl demleneceğini şöyle anlattı: “suyu kaynatıp sonra altını kapatıyoruz. ardından bir tutam bitki çayımızdan ilave ediyoruz. 3-4 dakikalık bir demleme süresi var. demledikten sonra bir tutam bal veya şeker ilave ederek tüketilmesini tavsiye ediyoruz. 100 ve 200 gramlık paketler halinde satıyoruz. fiyatı ise 15-20 lira çiçek ıhlamur 300 lira yaprak ıhlamur ise 250 liradan alıcı buluyor.” foto-haber: ali furat

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası