banner
Özel

Akyol, ‘Kıyamet  kopuyor dedim’

Aksaray’dan memleketi Hatay’a tatil için giden üniversite öğrencisi Havva Akyol,  depremde yaşadıklarını gazeteniz Egemen’e anlattı.Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Balarmudu köyünde yaşayan ailesinin yanına sömestr tatili için giden Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim..

Akyol, ‘Kıyamet  kopuyor dedim’
banner

Aksaray’dan memleketi Hatay’a tatil için giden üniversite öğrencisi Havva Akyol,  depremde yaşadıklarını gazeteniz Egemen’e anlattı.Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Balarmudu köyünde yaşayan ailesinin yanına sömestr tatili için giden Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Havva Akyol, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında evlerinin yıkıldığını söyledi.

‘YERİMDEN KALKMAYA CESARET EDEMEDİM’

Depremde yaşadıklarını anlatan Akyol, “O gece ağabeyim köy korucusu olduğu için göreve gitmişti. Bende hamile yengem ve küçük yeğenimin yanındaydım. Babam ve küçük kardeşim kendi evimizdeydi. O gün geç saatlere kadar uyuyamadım. Gece 4 sularında bir sarsıntı oldu. Bende hemen uyandım ve yengemi uyandırdım. 1,5 yaşındaki yeğenim sobanın yanında yatıyordu. Soba kopacak ve altında kalacak sandım. Onu kucakladım. Olayın şoku ile yerimden kalkmaya cesaret edemedim. Küçük kardeşimde bizim evden çıkıp yengemlere gelmiş. Kapıya vurup ‘Kalkın, uyanın’ diye bağırınca yengemi tuttuğum gibi dışarı çıktım. Bizim evin de yıkıldığını gördüm. Gittiğimde babam yerdeydi. Depremin şiddetiyle duvar vurunca balkondan aşağı düşmüş. Şükrediyoruz ki evin içerisine doğru savurmamış. Alacak nefesi varmış. Babamı öyle görünce çok kötü hissettim fakat çok şükür yaşıyordu” dedi.

‘5 AİLE AKSARAY’A GELDİK’

Depremde herkesin birbirine yardımcı olmaya çalıştığını ifade eden Akyol, şöyle konuştu:  “Ne yaşadık o an hiçbir şekilde anlayamadım. Herhalde kıyamet kopuyor dedim. O kadar kötü bir sarsıntıydı ki, çok şükür kaldığımız ev yıkılmadı fakat her şey kullanılamaz hale geldi. Eğer o ev yıkılsaydı yengem ve yeğenimi asla çıkartamazdım. Sonra etrafımızdaki insanlara yardım etmeye çalıştık. Karşı komşumuzun evi yıkılmıştı. Bir toz duman vardı. Kapısı sıkışmıştı, 5 kişilik bir aileyi çıkartmaya çalıştık. Kapılarını baltayla kestik. Çok şükür hepsini kurtardık. O an evimiz yıkıldığı için çok üzüldüm fakat sonrası olayın ne kadar büyük olduğunu öğrendim. Akrabalarımızdan, komşularımızdan kayıplarımız oldu. Ailemin canı sağ olduğu için şükrettim. Araba bulduğumuz an yengemle beraber Aksaray’a geldik. 1 buçuk hafta sonra doğumu var. Zaman içerisinde kardeşlerim, babam, amcamlar ve birçok akrabamız Aksaray’a geldi. 5 aile bu evde kaldık. Yavaş yavaş onları yerleştirdik, ev tuttular. Onlar için koşturduk. Şu anda kendi ailemiz kaldık. Ailem için koşturmaya çalışıyorum çünkü elimden başka bir şey gelmiyor.”

‘BU DEPREM YAŞAMADAN ANLATILAMAZ’

Daha önce böyle bir deprem yaşamadığını kaydeden baba Mehmet Akyol, “Deprem sallantı ile başladı sonra alt kısımdan kaynama oldu. Adım atıyorsun, kaçamıyorsun. Daha önce de 3.0 şiddetinde deprem olurdu ama sallanır geçerdi. Aklımıza hiç korku gelmezdi. Bu farklı bir şeydi. Yaşamadan anlatılmaz. Kendi ailemizden 9 kişiyi kaybettik. Aksaray’da kendimizi güvende hissediyoruz. Aksaray halkı misafirperver insanlarmış. Her türlü yardımımıza koştular. Allah hepsinden razı olsun ama kimse memleketini terk edemez, mutlaka döneceğiz” diye konuştu. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası