banner
Siyaset

Ali Abbas Ertürk, projelerini anlattı

CHP’den Aksaray Milletvekili a. adayı Ali Abbas Ertürk, Aksaray’la ilgili projelerini anlattı. Aksaray’ın sağlıktan, turizme, tanıtımdan, yollarına her türlü sorun ve problemlerini bildiklerini ifade eden Ertürk, bunlara el birliği ile..

Ali Abbas Ertürk, projelerini anlattı
banner

CHP’den Aksaray Milletvekili a. adayı Ali Abbas Ertürk, Aksaray’la ilgili projelerini anlattı. Aksaray’ın sağlıktan, turizme, tanıtımdan, yollarına her türlü sorun ve problemlerini bildiklerini ifade eden Ertürk, bunlara el birliği ile en hızlı şekilde çözümler bulacaklarını söyledi. Ertürk; “Tarihi bir şehirde yaşıyoruz. Bu şehrin 10 bin yıllık bir tarihi var. İlk buğday burada üretilmiş, tarihe başkentlik yapmış, ilk beyin ameliyatı Aksaray’da yapılmıştır. Aynı zamanda birçok inanca ev sahipliği yapmıştır. Kapadokya’sı, Ihlara’sı, Höyükleri var. Bana Aksaray’ın en büyük sorunu ne deseniz sahipsiz oluşu derim. Belediye Başkanlarımız ve STK’larımız çalışıyor, mücadele ediyor ama siyaseten sahipsiz bir şehir. Bu sahipsizliği gidermekte hepimizin görevidir. Sorunları hep birlikte çözeceğiz. Bu da bizim Aksaray halkına sözümüz olsun” dedi.

‘SAĞLIKTAKİ TEMEL  SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ’

Sağlık alanında önemli adımlar atacaklarını söyleyen Ertürk; “Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanemizin yükünü hafifleteceğiz. Sağlıkta birinci basamak dediğimiz semt polikliniklerini artıracağız. Bu sayede devlet hastanesinin yeniden hüviyetini sağlayacağız.  Şu anda araştırma hastanesi, ihtiyaçları karşılamıyor. Bu yüzden hastanede yığılmalar var. Araştırma hastanesi üniversiteye dönük gerçek anlamda bir araştırma hastanesi olacak. Akademik personel, doktor, hemşire ve sağlık personel eksikliği tamamlanacak. Çöken e-randevu sistemini düzenleyecek ve yeniden aktif hale getireceğiz” diye konuştu.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜM EN ÖNEMLİ KONU’

Kentsel dönüşüm konusunun çok önemli olduğunu ve bu konuda herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyleyen Ertürk, “Kentsel dönüşümün gerekli olduğu mahallelerde harekete geçerek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile projeyi hemen hayata geçirmeliyiz. Bu sayede merkezimiz hem güvenli hem de modern bir görünüme kavuşacaktır. Kentsel dönüşüm mahallelerde uygulandığı zaman yol ve otopark sorunu da çözülmüş olacaktır” dedi.

Organize sanayilerin marka değerini artıracaklarını ifade eden Ertürk; “Eskil, Sultanhanı ve Ortaköy’ün OSB’sine onay çıktı. Valimize ve STK Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu OSB’lerin altyapısını tamamlayacağız ve en kısa zamanda bu ilçelerimizi marka değeri olan diğer organizeler gibi faaliyete geçireceğiz. Birçok yatırımcıyı ilimize çekeceğiz. Tarım ve hayvancılık üretiminde de ilçelerimizin marka değerini yükselteceğiz. Hasan Dağı bölgesindeki ihtisas tarım bölgesinde resmi işlemler tamamlandı. Onu kamu özel iş birliğiyle hayata geçirmek bize nasip olacak. Kadınları üretime dahil ederek kadın istihdamını sağlayacağız” diye konuştu.

‘DİJİTAL TARIM PLATFORMU OLUŞTURACAĞIZ’

Bir başka projesinin dijital tarım platformu olduğunu aktaran Ertürk; “Üzerinde hocalarımızın uzun uzun çalıştığı, farklı önerilerin yapıldığı akıllı tarım uygulamaları ve yapay zeka; tarım ve hayvancılıkta da artık kullanılacak. Sanayi üretiminde nasıl kullanılıyorsa, tarım ve hayvancılıkta da öyle kullanacağız. Tarım kredi kooperatiflerin yapısını yeniden düzenleyeceğiz. Faiz oranlarını düzenleyeceğiz” dedi.

‘İÇME SUYU SORUNUNU BİZ ÇÖZECEĞİZ’

İçme suyu konusuyla ilgili de konuşan Ertürk; “İçme suyu konusunda 5 yıl önce ihalesi yapılmış Bağlıköy’deki projenin belediye ve devlet su işleri iş birliğiyle faaliyete geçireceğiz. Aksaraylı hak ettiği gibi musluktan temiz suyunu içecek. Bununla ilgili yer altı barajı sistemini de araştıracağız” diye konuştu.

‘AKSARAY HER KONUDA TANINACAK’

Tanıtım ile ilgili projelerini de anlatan Ertürk; “Kent müzesi projemiz var. Biliyorsunuz cezaevi Cumhuriyet döneminden kalan bir yapıdır. O binanın yıkılmaması için çok mücadele verdik. Orayı devlet su işlerinin arazisi ile birleştirip Aksaray’ımızın tarihsel birikimini sergileyeceğimiz bir kent müzesi oluşturacağız. Uluslararası fuarlara il bazında katılım sağlayacağız. Milli Eğitim Bakanlığı ve Aksaray Üniversitesi iş birliğiyle öğrencilerimizi Aksaray tarihine yolculuk yaptıracağız. Hasan Dağı’na bungalov evleri yapıp oradaki turizmi geliştireceğiz. Tuz Gölü’nde uluslararası fotoğraf yarışmaları düzenleyeceğiz. Ziga ve Narlıgöl kaplıcalarında yatak kapasitelerini artıracağız. Termal turizmi hızlandıracağız. İnanç turizmine yönelik çalışmalar yapacağız. Nasıl Mevlana denilince akla Konya geliyorsa, Yunus Emre ve Somuncu Baba denildiği zamanda akıllara Aksaray gelecek. İlçe yollarımızı kullanışlı hale getireceğiz. Özellikle Ortaköy yolunu yapacağız” dedi. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası