banner
Özel

Anaokulu öğrencileri diş taramasından geçti

Aksaray’da anaokulu öğrencileri her sene rutin olarak gerçekleştirilen ağız ve diş taramalarını ‘Dünya Diş Hekimleri’ haftasında yaptırdı. Minik öğrencilerin diş tarama işlemi Özel Neva Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin ev..

Anaokulu öğrencileri  diş taramasından geçti
banner

Aksaray’da anaokulu öğrencileri her sene rutin olarak gerçekleştirilen ağız ve diş taramalarını ‘Dünya Diş Hekimleri’ haftasında yaptırdı. Minik öğrencilerin diş tarama işlemi Özel Neva Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Hem tarama yaptıklarını hem de öğrencilere bir nevi diş bakım eğitimi verdiklerini ifade eden diş hekimi Bilal Coşar, “Sektörde 6 yıldır diş hekimi olarak görev yapıyorum. Yaklaşık 6 aydır da Aksaray’da hizmet veriyoruz. Bugün bir okulumuzun ana sınıfındaki öğrencilerine ağız taraması yaptık. Burada çocuklara diş çürükleri ve hijyen eğitimi verdik. Aslında diş eğitimi küçük yaşta verilen bir eğitimdir. Son yıllarda çocuklarımızda erken yaşta görülen diş kayıpları bir hayli çoğaldı. Bunun önüne geçmenin en önemli yolu olan diş nasıl fırçalanır, diş ipi nasıl kullanılır, gargara ne sıklıkta veya hangi zamanlarda yapılmalı bunları anlattık. Güzel ve verimli bir etkinlik oldu” dedi.

ÇOCUKLAR DİŞ SAĞILIĞI

EĞİTİMİNİ YERİNDE ÖĞRENDİ

Öğrencilerini diş taramasına getiren anaokulu öğretmeni Yasemin Yılmaz ise her yıl düzenli olarak çocuklara diş taraması yaptırdıklarını söyledi. Çocuk yaşta diş hekimi korkusu oluşmasını engellemek için böyle bir uygulama yaptıklarını ifade eden Yılmaz; “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle çocuklarımızla birlikte diş kliniğine geldik. Burada neler yapıldığını ve sağlıklı bir diş için neler yapmamız gerektiğini çocuklarımız yerinde öğrendi. Çok güzel bir etkinlik oldu. Bu etkinlik sayesinde çocuklarımız artık diş hekimine giderken korkmadan gidecekler. Dahası düzenli diş fırçalamayla sağlıklı bir ağıza nasıl kavuşabileceklerini öğrendiler” diye konuştu. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası