banner
Eğitim

Anaokulu Öğrencilerine Medya Okuryazarlığı Eğitimi

İletişim Fakültesi Gazetecilik 3.sınıf öğrencileri, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fadime Şimşek İşliyen gözetiminde Aksaray Anaokulundaki çocuklara medya okuryazarlığını çeşitli etkinliklerle anlattı. UNESCO’nun Küresel Medya ve..

Anaokulu Öğrencilerine Medya Okuryazarlığı Eğitimi
banner

İletişim Fakültesi Gazetecilik 3.sınıf öğrencileri, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fadime Şimşek İşliyen gözetiminde Aksaray Anaokulundaki çocuklara medya okuryazarlığını çeşitli etkinliklerle anlattı. UNESCO’nun Küresel Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Haftası kapsamında İşliyen ve gazetecilik öğrencileri tarafından gerçekleştirilen etkinlikte çocuklara; medya araçları, medyanın işlevleri, akıllı işaretler ve ilk çağlarından günümüze kadar iletişimin gelişimi hakkında bilgiler verildi. Etkileşimli ilerleyen eğitimde çocuklara televizyon izlerken akıllı işaretlere dikkat etmeleri gerektiği RTÜK tarafından çocuklara yönelik olarak hazırlanan kamu spotları eşliğinde anlatıldı.

‘ANAOKULU ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLAR BİLİNÇLENDİRİLMELİ’

Anaokulu öğrencilerine dijital medya araçları konusunda da farkındalık kazandırmak amacıyla tablet kullanımıyla ilgili kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Anlatılan konuları destekleyecek ve akılda kalıcılığı sağlayacak birtakım eğlenceli aktiviteler yapıldı. Medya okuryazarlığı etkinliğinin sonunda Aksaray Anaokulu Müdürü Esra Aslan medya okuryazarlığının önemine dikkat çekerek özellikle anaokulu çağındaki çocukların medya konusunda bilinçlendirilmesinin gerekli olduğunu ifade etti. Aslan, etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ASÜ İletişim Fakültesi öğrencilerine ve etkinliğe öncülük eden İşliyen’e teşekkür etti.

‘EKRANA MARUZ KALAN ÇOCUKLARIN İLETİŞİM BİÇİMLERİ DEĞİŞİYOR’

Sınıf öğretmeni Rezzan Yıldız ise çocukların teknolojiye karşı düşkünlüklerinden dolayı bilinçlenmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Akıllı işaretler çocuklara kuralları daha kolay öğretiyor. Son zamanlarda aileler çocuklarını teknolojik aletlerden ayırmakta zorlanıyor ve ekrana maruz kalan çocukların halleri ile iletişim biçimleri değişiyor. Bu anlamda izledikleri içerikler çok önemli. Yapmış olduğunuz etkinlik ile çocuklar bilinçlendi” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen eğitimin önemine dair konuşan İşliyen, çocukların çok küçük yaştan itibaren medya kullanıcısı olmaya başladığını bu nedenle medya okuryazarlığı dersinin anaokulu düzeyine dek indirilmesi gerektiğini söyledi. İşliyen, benzer eğitimleri önceki yıllarda da yaptıklarını ifade ederek bu anlamda önemli geri dönüşler aldığını belirtti. Şimşek İşliyen, çocukların yaşına uygun olarak seçilen içeriklerin, çocuklara önemli farkındalıklar kazandıracağını, bunun yolunun ise medya araçlarının doğru şekilde kullanılmasıyla mümkün olacağını ifade etti. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası