banner
Gündem

Ar-Ge proje pazarı tamamlandı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tarafından bu yıl ilki düzenlenen ‘Ar-Ge Proje Pazarı’ ödül töreniyle tamamlandı.ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, organizasyona projeleriyle katılanlara ve etkinliğin düzenlenmesine emek verenlere teşekkür ettiklerini söyledi…

Ar-Ge proje pazarı tamamlandı
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tarafından bu yıl ilki düzenlenen ‘Ar-Ge Proje Pazarı’ ödül töreniyle tamamlandı.ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, organizasyona projeleriyle katılanlara ve etkinliğin düzenlenmesine emek verenlere teşekkür ettiklerini söyledi. Ar-Ge çalışmalarının uzun soluklu bir yolculuk olduğunu, öğrencilerin ve girişimcilerin proje üretimi odaklı çalışmaya devam etmesi gerektiğini kaydeden Şahin, “Ülke genelinde ASÜ gibi pek çok üniversitede proje pazarı benzeri faaliyetler yapılıyor. Arkadaşlarımız mutlaka farklı organizasyonlarda da kendilerini ve projelerini göstermeliler. Hem yaşadığımız şehirlere hem de yaşadığımız ülkeye ve insanlığa katkı sunmak için güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Bu rekabet içine giren tüm proje sahiplerini ve ekiplerini kutluyoruz” dedi.

ÇALIŞMALAR, İNSANLIĞIN GENEL İHTİYAÇLARIYLA KESİŞİYOR

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, çevrim içi olarak törene katıldı. ‘Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma’ başlıklı sunum yaptı. ASÜ’nün düzenlediği etkinliğin, çok kıymetli olduğunu dile getiren Mandal, sergilenen çalışmaların tamamında geleceğe yönelik bir bakış gördüğünü söyledi.

DÜZENLENEN ETKİNLİKTE 47 GİRİŞİMCİ 67 PROJEYLE YER ALDI

Yapılan konuşmanın ardından ödül törenine geçildi. İlk olarak ‘Öğrenci Kategorisi’nde dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Bu kategorinin birincisi Abdulkadir Mete, ikincisi Emir Özcan, üçüncüsü ise Burak Rende oldu. 12 öğrenci ise mansiyon ödülüne layık görüldü. İsimler şöyle: Cihan Kalbur, Elif Çiçek, Furkan Zambak, Merve Ala, Nisanur Maviş Hergüner, Utku Kurtkaya, Buse Erol, Tuana Haşar, Emine Ünver, Amine Kaymak, Hasan Serdar Balaban ve Ali Can Çolak. Bu kategoride birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin ve mansiyon sahiplerine de 500 liralık hediye çekleri ile belge ve plaket takdim edildi. Girişimci Kategorisinde ise birinciliği Fatih Özkaynak, ikinciliği Caner Soylukan, üçüncülüğü Erdi Buluş, mansiyon ödülünü de Zeynep Ak layık görüldü. Kategori birincisine 10 bin, ikincisine 5 bin, üçüncüsüne 2 bin 500 ve mansiyon sahibine bin liralık hediye çeki verildi. Ayrıca bu kategoride Thermoform Temsilcisi Alp Ersoy birinciye tam, ikinciye yarım ve üçüncüye de çeyrek altın hediye etti. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası