banner
Siyaset

‘Art arda gelen bu zamlar akıl tutulmasından başka bir şey değil’

Elektrik ve doğalgaza gelen zam oranları hakkında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Ömer Faruk Ağır, geçtiğimiz hafta içerisinde elektriğe ve doğalgaza konutlarda yüzde 20.4, sanayide kullanan doğalgaza yüzde..

‘Art arda gelen bu zamlar akıl  tutulmasından başka bir şey değil’
banner

Elektrik ve doğalgaza gelen zam oranları hakkında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Ömer Faruk Ağır, geçtiğimiz hafta içerisinde elektriğe ve doğalgaza konutlarda yüzde 20.4, sanayide kullanan doğalgaza yüzde 50.8, elektrik üretiminde kullanan doğalgazın birim fiyatına yüzde 49.5 oranında artış yapıldığını belirtti.

Elektrikte mesken aboneleri tarifesine yüzde 20, sanayide kullanılan elektriğe yüzde 50, ticarethane tarifesinde ise yüzde 30 zam yapıldığını dile getiren Ağır, “Art arda gelen bu zamlar akıl tutulmasından başka bir şey değil. Milletimiz kendisine reva görülen bu zulmü asla unutmayacaktır. İYİ Parti, Türkiye ve Aksaray’ın kurtuluş reçetesini hazırlamıştır ve ilk seçimde iktidara gelerek memleketimizi bu düştüğü dipsiz kuyudan çıkartacaktır. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın” açıklamalarında bulundu.

‘ÇARESİZ KALAN

VATANDAŞLARIMIZIN

FERYADINI DUYMAKTAYIZ’

Yaklaşan okul öncesi Eylül ayı içerisinde elektrik ve doğalgaza yapılan zam oranlarının vatandaşı, sanayiciyi, üreticiyi bitirmek için yapılmış bir adım olduğunu söyleyen Ağır, “Oysa iktidar yetkilileri her fırsatta televizyon karşısına çıkıp ya da ilimizde basın bültenleri yayınlayarak sanki ortada bir sorun yokmuş gibi vatandaşa pembe bir tablo çiziyor. ‘Her şey iyi olacak, güzel olacak. Bu dar günler geçecek’ diyen iktidar tam tersi hareketler içerisine giriyor ve zam üstüne zam yapıyor. Biz iktidarın hangi sözüne inanacağımızı artık kestiremiyoruz. Eylül ayı içerisinde başta okulların açılması ve kış ayı hazırlıkları masraflarını babalar anneler nasıl karşılayacağını kara kara düşünürken, çocuğuna kırtasiye ürünleri almakta zorlanan veliler okul hazırlıkları içerisine girmişken, elektrik ve doğalgaza gelen bu zamlar karşısında çaresiz kalan vatandaşlarımızın feryadını her geçen gün yüksek sesle duymaktayız. 4 kişilik bir aile; ev kirası, okul, mutfak masraflarını nereden çıkartırım diye düşünürken, asgari ücretlisi, memuru, dar gelirlisi bir çıkış yolu ararken, bir bakıyoruz ki Eylül ayı içerisinde sanayi, konut; elektrik ve doğalgazlarına yüzde 30, yüzde 40, yüzde 50 zam var” ifadelerini kullandı.

‘İĞNEDEN İPLİĞE BÜTÜN

ÜRÜNLERE ZAM GELECEKTİR’

Sanayi sektörüne yapılacak zamların bütün perakende sistemini de etkilediğini kaydeden Ağır sözlerini şöyle sürdürdü: “Elektrik ve doğalgaza gelen zammı sadece 2 kaleme gelen zam olarak düşünmemek gerekir. Bugün iğneden ipliğe aldığımız bütün ürünlere elektrik ve doğalgaza gelen zamlarla birlikte zam gelecektir. Bu şu demektir: Bir okul defteri 100 liraysa 150 lira olacaktır. Bir okul önlüğü ayakkabısı yine 2 katına, 3 katına çıkacaktır. Alım gücü neredeyse sıfıra inen vatandaş şimdi bu zamlarla nasıl mücadele etsin?.(Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası