banner
Gündem

‘Asrın Felaketi’nin ardından yaralar el birliğiyle sarılıyor

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat Pazartesi saat 4.17’de 7.7, Elbistan ilçesinde saat 13.24’te 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından yürütülen arama-kurtarma, çadır kurma, yardım dağıtım çalışmaları, enkaz kaldırma..

‘Asrın Felaketi’nin ardından yaralar el birliğiyle sarılıyor
banner

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat Pazartesi saat 4.17’de 7.7, Elbistan ilçesinde saat 13.24’te 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından yürütülen arama-kurtarma, çadır kurma, yardım dağıtım çalışmaları, enkaz kaldırma ve depremden etkilenen vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor.

Depremin ardından bölgeye Koordinatör Vali olarak görevlendirilen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Samsun Valisi Zülkif Dağlı ile birlikte yürütülen çalışmaları ilgili birimler ile değerlendirerek yaraların el birliği ile sarılmasına destek oluyor.

Elbistan Koordinatör Valisi Aydoğdu; deprem bölgelerine Aksaray’dan yüzlerce tır yardım malzemesi gönderilirken yaşanan felakette arama kurtarma çalışmaları başta olmak üzere toplam 705 personelin Aksaray’dan gelerek deprem bölgesinde görev aldığını bildirdi. İl genelinde düzenlenen tüm yardım kampanyalarına Aksaraylıların büyük destek sağladığını kaydeden Vali Aydoğdu, 585 tır yardım malzemesinin deprem bölgesine ulaştırıldığını 188 iş makinasının yürütülen çalışmalarda hizmet verdiğini söyledi.

TEK YÜREK OLDUK

Tüm Türkiye’nin depremde büyük bir gayret, takdire şayan bir yardımseverlik ve çaba gösterdiğini vurgulayan Vali Aydoğdu; Aksaray halkının ve tüm vatandaşların deprem bölgelerindeki yaralarının sarılması adına tek yürek olduğunu ifade etti.

Depremzedelerin Aksaray ve diğer illerdeki yakınlarının yanına ulaşmaya çalıştığını veya bir süre barınma ihtiyacının karşılanması için KYK yurtlarını tercih ettiğini ifade eden Vali Aydoğdu, KYK yurtlarının depremzedeleri misafir olarak ağırladığını, 3094 depremzedenin ise Aksaray’daki hastanelerde durumlarına göre tedavilerine devam edildiğini vurguladı.

‘YARALARI HEP BİRLİKTE SARIYORUZ’

Elbistan’da koordinatör olarak görevlendirilen Samsun Valisi Zülkif Dağlı ile birlikte bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmalarla ilgili AFAD Koordinasyon Kurulu Toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Vali Hamza Aydoğdu; ilgili birimlerin de katıldığı toplantı sonrasında yürütülecek çalışmaların değerlendirildiğini bildirdi. Vali Aydoğdu; herhangi bir aksamaya meydan verilmeden çalışmaların gerçekleştirilmesi için el birliği içinde milletin desteği ile hizmet etmeye, yaraları hep birlikte sarmaya gayret göstermeye devam ettiklerini vurguladı. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası