banner
Eğitim

ASÜ 17 yaşına girdi

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, 2006 yılında kurulan Aksaray Üniversitesinin (ASÜ) 17 yaşına girdiğini ve Türkiye’nin yeni kuşak yükseköğretim kurumları arasındaki yükselişini sürdürdüğünü söyledi. Rektör Şahin, ASÜ’nün 17’inci kuruluş yıl..

ASÜ 17 yaşına girdi
banner

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, 2006 yılında kurulan Aksaray Üniversitesinin (ASÜ) 17 yaşına girdiğini ve Türkiye’nin yeni kuşak yükseköğretim kurumları arasındaki yükselişini sürdürdüğünü söyledi.

Rektör Şahin, ASÜ’nün 17’inci kuruluş yıl dönümüne ilişkin bir kutlama mesajı yayımladı. Yaklaşık sekiz yıldır hem Aksaray’a hem de ASÜ’ye âşık şekilde çalıştıklarını ve her yıl bir öncekinden daha anlamlı değişiklikler yapmak için samimiyetle gayret gösterdiklerini kaydeden ASÜ Rektörü, performans raporlarında da bu durumun somut şekilde görülebildiğini belirtti. Gerek fiziki alan üretimi ve kullanımı gerekse okul, bölüm ve program açma, bilimsel proje üretimi gibi akademik alanlar ve bunlarla ilintili tüm alt başlıklarda iyi işler ortaya koyduklarına dikkat çeken Rektör Şahin, “Tüm bunlar ASÜ’yü kendi yaşıtları arasında farklı ve nitelikli bir noktaya taşımıştır” dedi.

DERİNLEŞME ÇALIŞMALARI İNCELİKLİ NOKTALARA EVRİLECEK

Görev sürelerini iki aşamalı olarak değerlendirdiklerini anımsatan ASÜ Rektörü, “İlk dönemi daha çok fiziki yapılaşmanın tamamlanması dönemi olarak adlandırıyoruz. Bu süreçte binaların, altyapının ve üstyapının hazırlanması ile teknik işleyişin kurulması gibi çalışmalar yapıldı. İkinci dönem ise derinleşme dönemi. Bu süreç içinde de kültür-sanat faaliyetleri, akademik çalışmalar, şehirle ilişkiler ve kurumsallaşma etkinliklerine ağırlık verildi. Spor ve sağlık alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz, dünyanın en çevreci yükseköğretim kurumlarından birisi olmanın yanı sıra engelsiz kampüs alanında Türkiye’de zirvede yer aldı. İlerleyen yıllarda derinleşme çalışmaları daha incelikli noktalara doğru evrilecektir” dedi.

TÜM BAŞARILAR GENİŞ BİR  AİLENİN KATKISIYLA OLMUŞTUR

Hiçbir başarının tek başına elde edilemeyeceğini ve ASÜ’deki gelişmelerin geniş bir ailenin katkılarıyla şekillendiğini söyleyen Rektör Şahin, “Gelişimin ve pozitif değişimin arkasında büyük bir emek, sabır ve özveri var. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Üniversitemizin kurulmasına, büyümesine ve yatırım almasına katkı sunan tüm devlet büyüklerimize, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, Rektörlerimize, kurum içinden ve dışından paydaşlarımıza en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca idari ve akademik personelimiz ile her düzeyde çalışanlarımız da başarıların öznesidir” dedi.

Aksaray’ın ve Türkiye’nin gelişimine doğrudan ve dolaylı katkıları olan ASÜ’nün istikrarlı biçimde büyümeye devam edeceğini de belirten Şahin, sözlerini, “Üniversitemizin 17’inci kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Daha nice 17 yıllara…” diyerek tamamladı.  (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası