banner
Eğitim

ASÜ BAP 2023 yılı için 40 projeye destek verdi

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) kendisi ile yaşıt üniversiteler arasında bir üst lige çıkabilecek ilk üç yükseköğretim kurumundan birisi olduğunu ve farklı parametrelerin de bu gerçekliği ortaya..

ASÜ BAP 2023 yılı için  40 projeye destek verdi
banner

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) kendisi ile yaşıt üniversiteler arasında bir üst lige çıkabilecek ilk üç yükseköğretim kurumundan birisi olduğunu ve farklı parametrelerin de bu gerçekliği ortaya koyduğunu söyledi.

ASÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) bu yıl 40 projeye destek verdi. Projeleri desteklenen akademisyenler için düzenlenen imza töreninde konuşan Rektör Şahin, 2000 yılı sonrasında kurulan üniversitelerin genelinin öncelikli olarak fiziki şartları sağlamaya çalıştığını belirtti. Binaların oluşması sürecinin öncelikli işler arasında olduğuna işaret eden Şahin, “ASÜ’de de bugüne kadarki süreçte enerjimizin büyük bir kısmını fiziki altyapıya ayırdığımızı söyleyebiliriz. Bu, hem bizim hem de bizden önceki dönemde görev yapanların başka işlere zaman ayırmadığı anlamına gelmez. Ama enerjinin önemli bir kısmı bu çalışmalara ayrıldı. Geldiğimiz noktada ise kaba işçilik dönemi bitti ve artık ince işçilik dönemindeyiz” dedi.

‘İHTİSASLAŞMA PROJELERİNDE DAHA İYİ NOKTALARA GELEBİLİRİZ’

ASÜ’ deki araştırma imkânlarını arttırabilmek için BAP bütçelerini olabildiğince yükseltmeye gayret gösterdiklerini ve farklı seçeneklerle imkânları en verimli şekilde kullanmaya çalıştıklarını da ifade eden Prof. Şahin, spor ve sağlık alanında ihtisaslaşma projelerine dikkat çekti. Bu noktadaki desteği arttırmak için daha fazla proje üretilmesi gerekliliğini vurgulayan Şahin, “İhtisaslaşma projelerinde daha iyi noktalara gelebiliriz. Spor ve sağlık ihtisaslaşma alanı farklı disiplinlerin bir araya gelerek ilerlediği bir süreç. Ortaya çok güzel projeler çıktı. Yayın ve projeler konusunda üniversitemizin performansına katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Değişik parametreler açısından bakıldığında ASÜ kendi ligindeki üniversiteler arasında üst ligi zorlayan ilk üç üniversite arasındadır” dedi.

H-INDEX PUANINDAKİ ARTIŞ İŞLERİN KALİTESİNİ GÖSTERİYOR

Törende Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz de akademik performansı özetleyen bir konuşma yaptı. BAP’ın, Üniversitenin Ar-Ge kapsamındaki çalışmalarına yön veren bir görevi olduğunu kaydeden Deligöz, yayın ve proje sayıları ile destek oranının yükseldiğini belirtti. 2022 yılında ASÜ’nün H-Index puanının 61 olduğunu, bu yıl ise 68’e çıktığını dile getirten Rektör Yardımcısı, “Bu, yaptığımız çalışmaların kalitesini gösteriyor. Ayrıca bu dönemde TÜBİTAK çalışmalarına da ağırlık verdik. Şu ana kadar ASÜ’de 55 adet TÜBİTAK projesi bitmiş ve hâlihazırda 13’ü de devam ediyor. Yeni çalışmalarla birlikte üniversitemizin TÜBİTAK’taki toplam proje sayısı 68 oldu. Özellikle son sekiz yılda TÜBİTAK’tan aldığımız destek sayısı 38’e ulaştı” dedi.

SON SEKİZ YILDA BAP TOPLAM 360 PROJEYE DESTEK OLDU 

Öğrenci projelerinin kabul oranlarının da önemli ölçüde arttığını dile getiren Engin Deligöz, BAP kapsamında son sekiz yılda 360, spor ve sağlık alanında 12 projenin desteklendiğini; 12 patent incelemesinin sürdüğünü ve bir adet kurumsal patentin alındığını vurguladı. Dış kaynaklı proje destekleri konusunda otomasyon modülünün geliştirildiğini de ileten Deligöz, şöyle devam etti: “İşlerin biraz daha hızlanması adına -dış kaynaklı projeler için- yeni bir modülü aktif hale getirdik. Artık TÜBİTAK projeleri de tıpkı BAP gibi otomasyon sistemi üzerinden çalışıyor. Dijitalleşme kapsamında e-imza da aktif hale geldi. Bir akademisyen artık tüm taleplerini sistem üzerinden e-imzasıyla iletebilecek.” Deligöz, açıklamasını, “TEKNOKENT’in bir yıl içinde aktif hale gelmesini hedefliyoruz” sözleriyle tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından projesi desteklenen 40 akademisyen, Rektör Şahin’le birlikte protokol metnini imzaladı. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası