banner
Gündem

ASÜ, bu yıl da en çevreci üniversitelerden birisi oldu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) bu yıl da Türkiye’nin en çevreci üniversitelerinden birisi oldu. Türkiye genelinde sadece 83 üniversitenin girebildiği GreenMetric (Yeşil Ölçüm) listesinde ASÜ, devlet üniversiteleri arasında yedinci basamakta yer aldı…

ASÜ, bu yıl da en çevreci  üniversitelerden birisi oldu
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) bu yıl da Türkiye’nin en çevreci üniversitelerinden birisi oldu. Türkiye genelinde sadece 83 üniversitenin girebildiği GreenMetric (Yeşil Ölçüm) listesinde ASÜ, devlet üniversiteleri arasında yedinci basamakta yer aldı.

ASÜ, TÜRK DEVLET ÜNİVERSİTELERİARASINDA YEDİNCİ BASAMAKTA

GreenMetric, her yıl dünya genelindeki üniversiteleri çevre çalışmaları, doğa dostu ulaşım ağı, su kaynaklarının kullanımı, atık yönetimi, enerji, geri dönüşüm, ekolojik eğitimler gibi evrensel geçerliliği olan kriterler üzerinden bir değerlendirmeye tabi tutarak sıralamalar yapıyor. ASÜ, dördüncü kez listeye girdi ve bu alandaki istikrarlı konumunu perçinledi. Bu yıl listeye Türkiye genelinde -devlet ve özel- 83 üniversite girebildi. ASÜ, devlet üniversiteleri arasında yedinci, tüm üniversiteler sıralamasında ise en çevreci 10’uncu üniversite oldu.

150 BİRİMLİK ARTIŞLA ASÜ’NÜN TOPLAM PUANI 7 BİN 800’E ULAŞTI

Dünya genelinde bin 50 üniversite arasında 162’inci olan ASÜ, sürdürülebilir çevre çalışmaları konusunda Türkiye’nin en başarılı yükseköğretim kurumları arasında yer alıyor. Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’nün 2019 yılında 5 bin 925, 2020 yılında 6 bin 900, 2021 yılında ise 7 bin 650 puan aldığını anımsatarak, “Bu yıl ise toplam puanımız 7 bin 800’e yükseldi. Biz, ilgili ölçüm kurumunun tüm parametrelerinde istikrarlı biçimde yükseliyoruz. Çevreyle ilgili tüm işlerimizi ciddiyetle yapıyor, kaynakları en etkin şekilde kullanıyor ve sürdürülebilir projeler üretiyoruz” dedi.

2015 yılından bu yana ASÜ’deki yeşil alan varlığı iki kattan fazla artış gösterdi, kişi başına düşen yeşil alan miktarı 25 metrekareye ulaştı, akıllı bisiklet sistemi kullanıcı sayısı 10 bin bandını aştı, atık kontrolüyle 17 milyon litre su ve yaklaşık 3 bin 500 ağaç korundu.  (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası