banner
Eğitim

ASÜ, farklı alanlarda öne çıkan bir kurum

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Üniversitesinin (ASÜ) yıllar içinde çok önemli bir büyüme ivmesi yakaladığını ve istikrarlı biçimde bu ivmeyi yükseltmeye devam ettiğini söyledi. Sağlık Bilimleri Fakültesinin 2022 Yılı..

ASÜ, farklı alanlarda öne çıkan bir kurum
banner

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Üniversitesinin (ASÜ) yıllar içinde çok önemli bir büyüme ivmesi yakaladığını ve istikrarlı biçimde bu ivmeyi yükseltmeye devam ettiğini söyledi.

Sağlık Bilimleri Fakültesinin 2022 Yılı Akademik Kurul Toplantısında konuşan Rektör Şahin, 2015-2022 arasında ASÜ’nün farklı alanlarda kıymetli başarılar elde ettiğini ve kurumsal yapısını pekiştirme çalışmalarında önemli bir mesafe aldığını dile getirdi.

İnsanların hayatındaki değişimlerle kurumların hayatındaki değişimlerin hızının aynı olmadığını kaydeden Prof. Şahin, “Üniversite bir kurum ve kurumlar insanlardan uzun yaşarlar. ASÜ de bizlerden uzun yaşayacak. Bir insan bir anda hayata dair bakış açısını değiştirebilir ve bireysel değişimler çok hızlı olabilir. Ama toplumlardaki ve kurumlardaki değişiklikler çok hızlı olmaz. Bir süre önce ‘Çeyrek Asrı Devirenler’ isimli bir belgesel çalışması yaptık ve yayımladık. Bu çalışma ASÜ’ye 25 yıl ve üzerinde emek veren isimlerin kurumsal hikâyelerini anlatıyor. Bu hikâyeleri dinlediğinizde ASÜ’nün yaşadığı kurumsal gelişimi çok daha iyi anlayabiliyorsunuz. Temel ihtiyaçların dahi güçlükle karşılanabildiği, fiziki ve akademik donatıların hazır olmadığı bir noktadan bugünlere erişmek… Bu, elbette ciddi bir zaman alıyor” dedi.

AKADEMİK GÖSTERGELER DERİNLEŞME SÜRECİNİ NET OLARAK YANSITIYOR

Fiziki olarak ASÜ’nün ciddi diye adlandırılabilecek bir eksiğinin kalmadığını ve 2015-2019 arasında bu işlere yoğunlaştıklarını söyleyen Rektör Şahin, eğitim-öğretim ortamlarının, laboratuvarların, sosyal donatıların, çevre düzenlemelerinin, etkinlik alanlarının aktif şekilde hizmet verdiğini kaydetti. Ortaya çıkan eksiklerin de en hızlı şekilde giderildiğini belirten Rektör Yusuf Şahin, “2019 yılına kadar ‘kaba işçilik’ diyebileceğimiz bir süreç yaşadık ve çok şükür ASÜ, fiziki bakımdan eksiklerini gidermiş bir noktaya geldi. Elbette fiziki ihtiyaçlar zaman içinde yine ortaya çıkabiliyor. Bunları da en hızlı şekilde çözüyoruz. Artık akademik, sosyal, kültürel ve sportif anlamda derinleşme sürecindeyiz. Enerjimizi ve kaynaklarımızı bu alanlarda yoğunlaştırdığımız bir dönemi yaşıyoruz” dedi. Akademik göstergelerin bu derinleşme sürecini somut şekilde yansıttığını vurgulayan Prof. Şahin, “Her yıl yükseköğretim kurumlarını farklı kriterlere göre sıralayan kuruluşların listelerinde ASÜ üst basamaklarda yer alıyor. Bazen birinciyiz bazen ilk üçteyiz bazen de ilk beşteyiz. Ama her halükarda üst lige çıkabilecek bir noktadayız” dedi.

ASÜ’YÜ FARKLI KILAN PROJELER YAPTIK VE LİSTELERDE ÜST NOKTALARDAYIZ

ASÜ’nün 2006 yılında kurulduğunu ve çeşitli kıyaslamalar yapılırken buna çok dikkat etmek gerektiğini söyleyen Rektör Şahin, henüz yeni kurulan üniversitelerle tarihi birikimi çok daha eskiye dayanan kurumların aynı potada değerlendirilmesinin adil bir yaklaşım olmayacağını ifade etti. Farklı alanlardaki büyümeye ilişkin rakamsal veriler sunan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yükseköğretim kurumlarını çevreci yaklaşımlar üzerinden değerlendiren GreenMetric isimli bir platform var. Bu liste sadece ağaç varlığı üzerinden değil, enerji verimliliği, ekolojik eğitimler, çevreci ulaşım, atık yönetimi gibi farklı parametreler üzerinden bir ölçüm yapıyor. Ülke genelinde 207 üniversite var ve listeye ancak 83 üniversite girebildi. Biz, bu üniversiteler arasında yedinci sıradayız. Yine bu yıl engelsiz kampüs çalışmalarında listeye girebilen 114 üniversite arasında Türkiye birincisi olduk. Toplam 29 bayrak ve dört nişan alma başarısı gösterdik. Hijyen ve Sanitasyon Belgesi alabilen ilk devlet üniversiteyiz. Kampüsün enerji ihtiyacını güneşten karşılamak adına çalışma yapan kurumlardan birisiyiz… Bunların hepsi çok önemli ve ASÜ’yü farklı kılan projeler” dedi.

Dekan Prof. Dr. İbrahim Örün’ün Fakülte’nin akademik, idari ve fiziki durumuna dair genel bilgiler aktarmasının ardından toplantı, soruların cevaplanması ile tamamlandı. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası