banner
Gündem

ASÜ kriz iletişim merkezi aktif şekilde çalışıyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin hemen ardından Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) Kriz İletişim Merkezi (KİM) oluşturuldu. KİM, öğrencilerle temas kurma, yardım koordinasyonu, deprem bölgelerine personel ve araç desteği..

ASÜ kriz iletişim merkezi aktif şekilde çalışıyor
banner

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin hemen ardından Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) Kriz İletişim Merkezi (KİM) oluşturuldu. KİM, öğrencilerle temas kurma, yardım koordinasyonu, deprem bölgelerine personel ve araç desteği gibi kritik pek çok konuda aktif şekilde görev yapıyor.

BÖLGEDEKİ ÖĞRENCİLER VE PERSONELLE TEMAS KURULUYOR

Depremden etkilenen 10 ilde ASÜ’nün 3 bin 129 öğrencisi bulunuyor. Bölgede ikamet eden öğrenciler toplam öğrencilerin yaklaşık yüzde 15’i civarında. Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin’in Başkanlık ettiği KİM, depremlerin hemen ardından bölgedeki öğrencilerle temas kuruyor ve ihtiyaçlarını dinliyor. Öğrencilerin danışman hocaları da ilgili temas kurma çalışmalarında görev alıyor. Merkez, deprem bölgesinde olan akademik ve idari personelle de her an kontak halinde.

41 PERSONEL SAHA ÇALIŞMALARINAKATKI İÇİN GÖREVLENDİRİLDİ  

Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen felaketin ardından ASÜ, bölgede yürütülen arama ve kurtarma çalışmalarına araç ve personellerle katkı sunuyor. Tıp Fakültesi’nde görev yapan sekiz hekim ve çeşitli birimlerde görev yapan 41 personel, hızlı şekilde bölgede yürütülen çalışmalara katkı için görevlendirildi. Yapı işleri konusunda uzman altı personel de önümüzdeki günlerde hasar tespit çalışmalarına katkı için afet bölgesinde çalışmaya başlayacak.

 AYNİ VE NAKDİ YARDIMLAR KAMPANYALARA YÖNLENDİRİLİYOR

Yardımlar konusunda da ASÜ ailesi birlik ve beraberlik ruhu içinde bir araya geldi. Topluluklar aracılığıyla organize olan öğrenciler ve personeller ayni ve nakdi yardımlar konusunda, Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi başta olmak üzere Kızılay ve AFAD’ın yürüttüğü kampanyalara katkı sunuyor. Öte yandan ASÜ’lüler, ilgili yardım kampanyalarının sağlıklı biçimde yönetilebilmesi adına, organizasyonlarının farklı aşamalarında kurumlarla iş birliği içinde faaliyet üretiyor.

UZMAN PSİKOLOGLAR ÖĞRENCİLERİN HER AN YANINDA OLACAK

Kampüse dönüşün başlamasının ardından talep eden öğrenciler için uzman psikologlar ve PDR Bölümü hocalarının profesyonel destek verecek biçimde hazırlıklarını tamamladığını söyleyen Rektör Şahin, depremin gerçekleştiği ilk günden bu yana ASÜ ailesinin büyük bir gayretle yaraları sarmaya çalıştığını söyledi. Kan bağışı, ayni ve nakdi yardımlar konusunda önemli bir talep oluştuğunu belirten Şahin, “Bu talepleri herhangi bir karmaşaya mahal vermeyecek biçimde şehirdeki kampanya noktalarına yönlendiriyoruz” dedi.

Rektör Şahin, Devlet ve millet iş birliği ile bu zor günlerin de aşılacağını belirterek, “Yürütülen her faaliyet çok değerli. Katkı sunan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. ASÜ ailesi olarak bizler de elimizden geleni hem sahada hem de kampüste yapmaya çalışıyoruz” dedi.  (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası