banner
Eğitim

ASÜ kurumsal anlamda ilk patentini aldı

“Nörolojik Bozukluğa Sahip Bireyler İçin Bütüncül Rehabilitasyon Sistemi” isimli çalışmayla Aksaray Üniversitesi (ASÜ), kurumsal anlamda ilk patentini aldı. Buluş kapsamında geliştirilen cihaz, nörolojik hastalıklara sahip bireylerin motor, mental ve duyusal..

ASÜ kurumsal anlamda ilk patentini aldı
banner

“Nörolojik Bozukluğa Sahip Bireyler İçin Bütüncül Rehabilitasyon Sistemi” isimli çalışmayla Aksaray Üniversitesi (ASÜ), kurumsal anlamda ilk patentini aldı. Buluş kapsamında geliştirilen cihaz, nörolojik hastalıklara sahip bireylerin motor, mental ve duyusal gelişimlerine önemli katkılar sağlayacak.

GELİŞTİRİLEN CİHAZ İKİ ANA TEMEL ÜZERİNE OTURUYOR

Çalışmayı, ASÜ Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Korkmaz ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Fatma Erdeo birlikte hazırladı. Patente konu olan buluşun bütüncül bir rehabilitasyon sistemi olduğunu ve nörolojik bozukluğa sahip bireylerde kullanılabileceğini söyleyen ASÜ Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Korkmaz, kollar ve bacaklardan oluşan üst ekstremite fonksiyonlarının ve mental sağlığın, buluş sayesinde geliştirilebileceğini kaydetti. Geliştirilen cihazın platform ve eldiven olmak üzere iki ana temel üzerine oturduğunu dile getiren Mehmet Korkmaz, “Platform üzerinde görsel ve işitsel uyarılar, eldivende ise ısı ve titreşim uyaranları bulunuyor. Bu sistem sayesinde belirli kas gruplarının gevşemesinin yanı sıra, işitsel ve görsel olarak uyarılan hastanın motor, mental ve duyusal gelişimi mümkün olabilecek” dedi.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Korkmaz’ı ve çalışma ekibini tebrik etti. Yapılan bu çalışmayla birlikte ASÜ’nün kurumsal bağlamda ilk patentinin tescillenmiş olduğunu dile getiren Prof. Şahin, “Daha evvelki yıllarda da ASÜ’de görev yapan akademisyenlerimiz bireysel olarak patent almıştı. Bir süre önce patent süreçlerine kurumlar da dâhil edildi ve yöntem bu şekilde ilerlemeye başladı. ASÜ, bu yöntem değişiminin ardından kurumsal olarak ilk patentini aldı” dedi.

Çalışmanın çok değerli olduğunu ve toplumsal bakımdan yüksek bir karşılık içerdiğini anlatan Rektör Şahin, “Nörolojik rahatsızlıkların tedavisinde umut olabilecek bu çalışmayı önemsiyoruz. Kıymetli hocamızı ve ekibini ürettikleri bu güzel proje ve aldıkları patent münasebetiyle bir kere daha tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

Şahin, açıklamasını “Bilimsel çalışmalara mümkün olan her katkıyı vermeye gayret ediyoruz” sözleriyle tamamladı. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası