banner
Eğitim Gündem

ASÜ, the’nın hazırladığı Asya sıralamasında 501+ bandında

Times Higher Education (THE) “Asya Üniversiteleri Sıralaması 2022” sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Açıklanan listede Aksaray Üniversitesi (ASÜ) 501+ bandında yer aldı. Dünyanın saygın derecelendirme kuruluşlarından birisi olan THE, farklı kriterlere..

ASÜ, the’nın hazırladığı Asya  sıralamasında 501+ bandında
banner

Times Higher Education (THE) “Asya Üniversiteleri Sıralaması 2022” sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Açıklanan listede Aksaray Üniversitesi (ASÜ) 501+ bandında yer aldı.

Dünyanın saygın derecelendirme kuruluşlarından birisi olan THE, farklı kriterlere göre yükseköğretim kurumlarının performanslarını ulusal ve uluslararası ölçekte sıralıyor ve hazırladığı raporu belirli aralıklarla kamuoyuyla paylaşıyor. THE, 2022 performanslarına göre Asya Bölgesi’ndeki üniversiteleri sıraladı. Bu yıl listeye 66 Türk üniversitesi ile Asya Bölgesinden 616 üniversite girebildi. Geçen yıl da listede olan ASÜ, bu yıl 501+ bandında yer aldı. THE, sıralamaları yaparken öğretim, araştırma, atıf, uluslararası görünürlük, endüstriyel çalışmalar gibi beş ana alan ve 13 alt başlık üzerinden değerlendiriyor.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’nün farklı derecelendirme kuruluşlarının yaptığı akademik performans değerlendirme listelerinde yer aldığını belirterek, katkı sağlayan herkese teşekkür etti. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası