banner
Eğitim

ASÜ, uluslararası öğrenci hedefine yaklaşıyor

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) eğitim-öğretim gören uluslararası öğrenci sayısı bin 973’e, ülke çeşitliliği 58’e ve toplam öğrenci nüfusu içinde uluslararası öğrencilerin oranı yaklaşık yüzde 10’a yükseldi. Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin,..

ASÜ, uluslararası öğrenci hedefine yaklaşıyor
banner

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) eğitim-öğretim gören uluslararası öğrenci sayısı bin 973’e, ülke çeşitliliği 58’e ve toplam öğrenci nüfusu içinde uluslararası öğrencilerin oranı yaklaşık yüzde 10’a yükseldi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, üniversitenin farklı kültürlerin ortak potası olduğunu söyledi. Öteden beri ASÜ’de uluslararası öğrenci konusunda kıymetli çalışmalar yapıldığını ve kontrollü bir strateji ile sayının kademeli olarak arttırıldığını ileten Şahin, “Bu yıl uluslararası öğrenci sayımız bin 973 oldu. Biz, yola çıktığımız ilk günden bu yana, kampüsteki toplam öğrenci nüfusunun yüzde 10’unun uluslararası öğrencilerden oluşmasını istediğimizi belirtmiştik. Bugün yüzde 9,6 seviyesine geldik. Geçen yıl bu oran yüzde dokuzdu. Ayrıca ülke çeşitliliği de bu yıl 58’e yükseldi. Hedefimiz -sembolik de bir anlamı olması münasebetiyle- ülke çeşitliliğini yakın vadede 68’e çıkarmak” dedi. Üniversite kavramının farklı kültürler, değerler, yaklaşımlar ve anlayışların ortak bir potada bir araya gelmesi olduğuna vurgu yapan Rektör Şahin, “Türkiye, bayrağının gölgesi sınırlarının ötesine düşen bir ülkedir. Geniş bir gönül coğrafyamız ve tarihi kökleri derinlerde olan kültürel bağlarımız var. Biz, uluslararası öğrenciler konusuna bu açılardan bakıyor ve adımlarımızı bu doğrultuda atıyoruz. Kontrollü bir büyüme stratejisi izliyoruz. Peyderpey öğrenci sayısını ve ülke çeşitliliğin arttıracağız” dedi.

ASÜ’de gerek fiziki imkânlar ve barınma olanakları gerekse akademik ortamlar ve Türkçe eğitimleri hususları, uluslararası öğrenci alım stratejilerinin temelini oluşturuyor. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası