banner
Eğitim

ASÜ’de görme engellilere özel kabartma resim sergisi açıldı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ)’nde görme engellilere özel, braille baskı teknolojisiyle hazırlanan resimlerden oluşan bir sergi açıldı. ASÜ Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Araştırma Görevlisi Cahit Şahin, bir süredir üzerinde çalıştıkları sergiyi hayata..

ASÜ’de görme engellilere özel  kabartma resim sergisi açıldı
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ)’nde görme engellilere özel, braille baskı teknolojisiyle hazırlanan resimlerden oluşan bir sergi açıldı. ASÜ Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Araştırma Görevlisi Cahit Şahin, bir süredir üzerinde çalıştıkları sergiyi hayata geçirmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.

Belirlenen resimleri brail baskı teknolojisi kullanarak kâğıtlara kabartma olarak yansıttıklarını kaydeden Cahit Şahin, “Görme engelli bireyler bu resimlere dokunuyor ve eseri genel hatlarıyla algılayabiliyor. Dünyada ve ülkemizde benzeri örnekler az sayıda da olsa var. ASÜ, engellerin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalarıyla Türkiye’de zirvede yer alan bir üniversite. Biz de üniversitemizin engelsiz çalışmalarına katkı sunmak amacıyla böyle bir sergi kurguladık” dedi. Sergide ünlü ressamların tablolarının yanı sıra çeşitli portreler yer alıyor. Eserler, niteliklerine ve içerdikleri detaylara göre farklı teknikler kullanılarak kabartma biçiminde şekillendiriliyor. Sergiyi, Aksaray Engelliler Derneği Başkanı Bekir Kaya ile birlikte gezen Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Eğitim, iş, spor, sosyal hayat, sanat… Gerek icra gerekse katılım bakımından bu faaliyetlerin önündeki tüm engelleri kaldırmak için gayret gösteriyoruz. Kabartma eserlerden oluşan resim sergisi şehrimiz ve ülkemiz için örnek teşkil eden bir çalışma. Bu özel serginin hayata geçmesine katkı veren arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz” dedi. Rektör Şahin, zaman içinde bu sergiyi geliştireceklerini ve çok daha kapsamlı bir hale getireceklerini belirtti. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası