banner
Gündem

ASÜ’deki etkinlikte Güney Kore kültürü tanıtıldı

Aksaray Üniversitesinde (ASÜ) Güney Kore kültürünü tanıtmak, Türkiye-Güney Kore ilişkilerini geliştirmek ve bu konuda öğrencilerin daha geniş bilgi sahibi olmalarını sağlamak adına düzenlenen “Kore Kültür Günü Etkinlikleri” renkli görüntülere sahne..

ASÜ’deki etkinlikte Güney Kore kültürü tanıtıldı
banner

Aksaray Üniversitesinde (ASÜ) Güney Kore kültürünü tanıtmak, Türkiye-Güney Kore ilişkilerini geliştirmek ve bu konuda öğrencilerin daha geniş bilgi sahibi olmalarını sağlamak adına düzenlenen “Kore Kültür Günü Etkinlikleri” renkli görüntülere sahne oldu.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, etkinlikte yaptığı konuşmada her iki ülkenin öteden bu yana iyi ilişkiler içerisinde olduğunu söyledi. Böylesi etkinliklerde ortak bir dil oluşturmanın önemli olduğunu ve müziğin bu noktada çok kıymetli bir yerde durduğunu ileten Şahin, “Dünyada iki dil vardır ve bunlar evrenseldir. Birincisi çocukların dili, ikincisi de müziğin dili. Çocukluk çağını aştığımız için ikinci evrensel dil olan müzik üzerinden bir ortak dil oluşturacağız. Herkesin dinlemekten hoşlandığı bir müzik türü var. Sanırım yirmili yaşlarda ‘Hangimiz düşmedik bir kara sevdaya’ diyen şarkılar ilgi çekerken, kırklı yaşları aştıktan sonra ‘Unutulmuş birer birer eski dostlar’ diye seslenen şarkılar dikkatimizi çekiyor. Ama bugün burada, herkesin bildiğini düşündüğümüz bir eseri hep birlikte seslendirelim ve bu ortak dili yakalamış olalım” dedi. Konuşmasının ardından Rektör Şahin, salondaki katılımcılarla birlikte, Âşık Veysel’e ait “Uzun ince bir yoldayım” isimli türküyü okudu. Etkinlik kapsamında Aksaray’a gelen Güney Kore Türkiye Büyükelçisi Lee Won-Ik ise ASÜ’de öğrencilerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Salon etkinliğine gelmeden önce Rektör Şahin’le makamında görüştüğünü ve bu görüşmede iki detayın kendisini çok şaşırttığını belirten Lee, “Şaşırdığım konulardan ilki, ASÜ kampüsünün bir tuzlusu tabakasının üzerinde kurulu olması. İkincisi ise Rektör Şahin’in üniversiteyi ve öğrencilerini bu kadar sevmesi… Çok şanlısınız” dedi. Türkiye’de uğradığı şehirlerde mutlaka Kore Gazileri ile görüştüğünü ve Aksaray’da da böyle bir ziyarette bulunduğunu söyleyen Büyükelçi, “Bugün taktığım kravat da Aksaray Muharip Gaziler Derneği ziyaretinde bana hediye edilen kravattır. Türkiye ve Güney Kore ilişkileri, Gazilerimizin verdiği fedakârlıklarla güçlendi. Biz bunu daha da güçlendirmek istiyoruz” dedi. Lee Won-Ik, yaptığı selamlama konuşmasının ardından, Güney Kore-Türkiye ilişkilerine dair bir seminer verdi ve farklı bir kıtada olmasına rağmen Türkiye’yi en iyi dost, en iyi komşu ve en iyi ortak olarak gördüklerini söyledi. Lee, konuşmasının devamında ekonomik, diplomatik, ticari ve kültürel iş birliklerindeki son durumu anlattı.

Etkinlikler, geleneksel Kore danslarının ve şarkılarının sunulmasıyla tamamlandı. ASÜ Konferans Salonu Fuayesinde ise Kore yemekleri ve geleneksel kıyafetleri tanıtıldı. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası