banner
Gündem

ASÜ’nün yükselişi URAP verilerine de yansıdı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ), University Ranking By Academic Performance (URAP) verilerine göre dünya genelinde 22, ülke genelinde ise dokuz basamak birden yükseldi. URAP, 2022-2023 dönemine ait “Dünya Sıralaması” verilerini kamuoyu ile..

ASÜ’nün yükselişi URAP verilerine de yansıdı
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ), University Ranking By Academic Performance (URAP) verilerine göre dünya genelinde 22, ülke genelinde ise dokuz basamak birden yükseldi.
URAP, 2022-2023 dönemine ait “Dünya Sıralaması” verilerini kamuoyu ile paylaştı.

Akademik performans bakımından farklı kuruluşların hazırladığı listelerde yer alan ve üst basamaklardaki konumuyla dikkat çeken ASÜ, istikrarlı biçimde yoluna devam ediyor. URAP’a göre geçen yıl ülke genelinde sıralamaya girebilen 111 üniversite arasında 77’inci olan ASÜ, bu yıl sıralamaya girebilen 118 üniversite arasında 68’inciliğe yükseldi. Dünya genelinde de belirgin bir yükseliş söz konusu. Geçen yıl dünya genelinde 2 bin 258’inci sırada olan ASÜ, bu yıl 22 basamak ilerleyerek 2 bin 236’ıncı oldu. URAP, üniversiteleri, makale sayısı, atıf sayısı, bilimsel doküman sayısı, doktora mezun sayısı, doktora öğrenci oranı, ulusal ve uluslararası ortak makale sayısı, TÜBİTAK proje sayısı gibi göstergeler üzerinden sıralıyor. Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’nün akademik performansının her geçen yıl biraz daha geliştiğini ifade ederek, emeği geçen ve katkı veren herkese teşekkür ettiklerini belirtti. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası