banner
Özel

At binerek tedavi olun

Günümüzde oldukça popülerleşen binicilik sporları, uzmanlara göre kan dolaşımını iyileştiriyor ve çeşitli hastalıkları önlüyor. Sağlıklı bir yaşam tarzını, doğayı ve açık hava etkinliklerini sevdiren bir spor olarak at biniciliğini işaret..

At binerek  tedavi olun
banner

Günümüzde oldukça popülerleşen binicilik sporları, uzmanlara göre kan dolaşımını iyileştiriyor ve çeşitli hastalıkları önlüyor.

Sağlıklı bir yaşam tarzını, doğayı ve açık hava etkinliklerini sevdiren bir spor olarak at biniciliğini işaret eden Abdullah Belkiyanar, binicilik faaliyetlerinin Aksaray’da net sayıda ilerleme kaydettiğini bildirdi.

Aksaray’da ki bir at çiftliğinde binicilik antrenörlüğü yapan Abdullah Belkiyanar, binicilik eğitimi ve bu eğitimle verilen hipoterapi tedavisiyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

‘EĞİTİM ALARAK BİNMEK

OLDUKÇA ÖNEMLİ’

Atların doğasından ve biniş eğitiminin öneminden bahseden Belkiyanar şöyle konuştu: “Atlar güçlü, güvenli ve uysal bir canlıdır. Ama bazı tepkileri zarar verici olabilir. Bu yüzden öncelikle eğitimini almak çok önemlidir. Eğitimlerde öncelikle attan korkmama, güven duygusu sağlama, onlara yaklaşma ve uzaklaşma gibi hususlara dikkat etmemiz gerekiyor. Bu sebeple öncelikle bunlarla ilgili eğitimlere başlıyoruz. Mesela, hiçbir zaman atın arkasında bulunmamak gerekiyor, çünkü orada bulunmak bazen zarar verebiliyor. Zaman geçtikçe öğrenciler seviye seviye ilerliyorlar. Binicilik dersini alan öğrencilerimiz bir ay içerisinde ata hakim olabiliyor.”

ASIRLARDIR KULLANILAN

HİPOTERAPİ YÖNTEMİ

Binicilikle birlikte hipoterapinin de faydalarının uzun süredir bilindiğini söyleyen antrenör Belkiyanar, bu tedavi yönteminin birçok hastalığı iyileştirebildiğini ve ciddi rahatsızlıkları önleyebildiğini belirtti. Belkiyanar, “Çiftliğimizde hem büyük atlarla hem de ponilerle hipoterapi eğitimi veriyoruz. Bu yöntem, at sırtında yapılan egzersizlerle, vücut kaslarını çalıştıran başarılı bir tedavi yöntemi olarak, fizyolojik ve psikolojik hastalıkları iyileştirmede kullanılıyor. Özellikle çocuklarda konuşma bozukluğu varsa, atla iletişim, çocukların konuşma gelişiminin düzeltilmesinde büyük etkiye sahiptir. Bu tedavi yöntemi 2 bin 500 yıldır kullanıldığı için artık sonuçları kestirilebilir hale geldi. Bu sebeple çok yaygın bir şekilde uygulanıyor. Hipoterapi seanslarımız, alanında profesyonel olan atçılık antrenörü ve psikolojik danışmanlarımızın önerileri doğrultusunda gerçekleşiyor” dedi.

Dikkat dağınıklığı, serebral palsi, motor beyin ve benzeri hastalıkların iyileşmesi için uygulanan tedavi yöntemini anlatan Belkiyanar, “Seans sonunda tüm sinir sisteminin çalışmasını uyumlu hale getiren hipoterapiyi, diğer tedavi yöntemlerinden ayıran önemli özellik bir komplikasyon  olmamasıdır. Ayrıca hem çocuklar hem de yetişkinler için uygundur” dedi. Foto-Haber: Aigerim İRGEBAY

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası