banner
Gündem

Atatürk’ün izinde nice yüzyıllara

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Programı ve Müzik Programı öğrencileri, Cumhuriyetin 99’uncu yıldönümüne özel bir etkinlik organize etti. Resim öğrencileri 25 eserden oluşan bir sergi..

Atatürk’ün izinde nice yüzyıllara
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Programı ve Müzik Programı öğrencileri, Cumhuriyetin 99’uncu yıldönümüne özel bir etkinlik organize etti. Resim öğrencileri 25 eserden oluşan bir sergi açarken, Müzik öğrencileri ise dokuz eserlik bir dinleti sundu.

ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, Cumhuriyetin özgürlük ve demokrasi olduğunu söyleyerek, yüzüncü yıla ramak kala büyük bir heyecan yaşadıklarını vurguladı. Cumhuriyet nimetinin ne denli önemli olduğunu iyi idrak etmek gerektiğine işaret eden Prof. Özçifçi, “Tüm ulusumuzun bayramını bir kere daha kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz” dedi. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Doğru ise cumhuriyetin en büyük kazanım olduğunu söyledi. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu millete her zaman en doğruyu gösterdiğini dile getiren Prof. Arzu Doğru, “İyi ki Atatürk’ümüz var. Onun izinde nice 100 yıllara…” dedi.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak resim sergisi gezildi. 25 eserin yer aldığı sergi ayna üzerine kumlama tekniği ile hazırlandı. Sergi, bu teknikle açılan ilk sergi oldu. Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Semra Kılıç Karatay, her dönem farklı ve yeni teknikler kullanarak sergiler düzenlediklerini, bunların devam edeceğini söyledi. Sosyal Tesis Fuaye Alanındaki serginin ardından Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’ndaki dinletiye geçildi. Avusturyalı Besteci Franz Peter Schubert’in “Wiegenlied” eseriyle başlayan dinletide öğrenciler, akademisyenlerin de eşliği ile dokuz eser seslendirdi. Dinletide “Erzurum Çarşı Pazar,” “Nazende Sevgilim” ve “Sarı Zeybek” gibi Türk Müziği eserleri de icra edildi.

Öğrenciler ve akademisyenlerin katıldığı ve büyük ilgi gören etkinlikler, çalışmalara katkı sunanlara belgelerinin takdim edilmesiyle tamamlandı. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası