banner
Gündem

Atık merkezinde geri dönüşüm farkındalığı oluşturuluyor

Aksaray’da sürdürülebilir atık yönetimi amacıyla Hacılar Harmanı Mahallesi’nde Hayata Geçirilen Toplama Ayırma Tesisi ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi kapılarını öğrencilere açtı. Çevre bilincinin oluşması ve bilinçli tüketici farkındalığının oluşturulması amacıyla..

Atık merkezinde geri dönüşüm farkındalığı oluşturuluyor
banner

Aksaray’da sürdürülebilir atık yönetimi amacıyla Hacılar Harmanı Mahallesi’nde Hayata Geçirilen Toplama Ayırma Tesisi ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi kapılarını öğrencilere açtı. Çevre bilincinin oluşması ve bilinçli tüketici farkındalığının oluşturulması amacıyla öğrencilere tesiste gerçekleştirilen faaliyetler anlatıldı. Tesis içerisinde sınıflandırılan cam, kağıt ve metal gibi atıkların tekrar kullanılması için yapılan sınıflandırma işlemlerini çocuklar tek tek inceledi. Çocuklara aşırı ve bilinçsiz tüketimin ve bu durumun neden olduğu çevresel problemleri gözlemlemeleri için geri dönüşümün önemi anlatıldı. Günlük 15 ton atığın işlendiği tesiste çocuklar günlük hayatlarında kullandıkları ürünlerin kullanıma hazır hale gelmesinin kolay olmadığı anlatıldı.

Çocukların çevre konusunda motivasyonunu ve duyarlılığını artırmak adına tesisse göstermiş oldukları ilgiden dolayı Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in imzaladığı teşekkür belgesi verildi.  Çocuklar tesisi gezdikten sonra günlük hayatlarında kullandıkları ürünleri daha dikkatli kullanacaklarını söyledi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası