banner
Özel

Atıklar kadınların elinde hayat buluyor

Aksaray’da yaz sezonunda da faaliyet gösteren kurslara katılan kadınlar atık malzemelerden yaptıkları süs eşyalarıyla aile ekonomisine katkı sağlıyor. Gülağaç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda kadınlar hem boş zamanlarını..

Atıklar kadınların  elinde hayat buluyor
banner

Aksaray’da yaz sezonunda da faaliyet gösteren kurslara katılan kadınlar atık malzemelerden yaptıkları süs eşyalarıyla aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Gülağaç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda kadınlar hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de ürettikleri ürünleri satarak gelir elde ediyor. Kurs Eğitmeni Hatice Göz; dikiş nakış, el sanatları, çini, seramik ve çömlek gibi birçok farklı alanda kurs açtıklarını söyledi.

Kursiyerlere geri dönüşüm bilincini aşılamaya çalıştıklarını ifade eden Göz, “Kadınlarımızla son yıllarda geri dönüşüm üzerine çalışıyoruz. Burada el becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirebiliyorlar. Örneğin eski kot pantolonlardan çantalar veya birçok farklı el ürünleri ortaya çıkartabiliyorlar. Bu şekilde eski ürünler kadınların elinde yeniden hayat bulabiliyor. Ürettiğimiz ürünleri sosyal medya üzerinden ve ilçemize gelen turistlere satıyoruz. Kadınlarımız çini, seramik ve çömlek sanatını burada icra edip fırınlarda pişirip hazır hale getiriyorlar. Kursiyerlerimiz eğitimlerini yaz sezonunda da devam ettiriyor. Kadınlarımızın her biri burada farklı ürünler üreterek kendi gelişimlerine katkı sağlayabiliyorlar” dedi.

ÜNİVERSİTE GİBİ KATKI SAĞLAYAN BİR KURS

Evde kullanılmayan her türlü atıktan süs eşyaları ve ev aksesuarları yaptıklarını kaydeden Seher Konukçu ise; “Kurslara boş zamanımı daha verimli kullanmak için geldim. Burada yaptığım ürünleri yakınlarıma hediye ederek, onları da sevindiriyorum. Dikiş nakış kurslarının yanı sıra enstrüman kursuna da geliyorum. Halk Eğitim Merkezlerinin üniversite gibi katkı sağlayan bir yer olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası