banner
Gündem

ATSO Başkanı Koçaş, ‘Sektörün sorunlarına çözüm olacağız’

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEKTÖRÜNDEKİ SORUNLAR ATSO’DA GÖRÜŞÜLDÜ Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray’da odaya kayıtlı İş Sağlığı ve Güvenliği firmalarının yetkilileri ile istişare..

ATSO Başkanı Koçaş, ‘Sektörün  sorunlarına çözüm olacağız’
banner

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEKTÖRÜNDEKİ SORUNLAR ATSO’DA GÖRÜŞÜLDÜ

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray’da odaya kayıtlı İş Sağlığı ve Güvenliği firmalarının yetkilileri ile istişare toplantısında buluşarak, sektöre yönelik sorunları ve çözüm önerilerini görüştü.

ATSO’da yapılan toplantıda iş kazaları hakkında bilgi veren Koçaş şöyle konuştu: “Bilindiği üzere Dünyada ve ülkemizdeki sanayileşmeye bağlı olarak iş yerlerinde görülen iş kazası ve meslek hastalığı oranlarında artış görülmektedir. Ülkemizde yıllık ortalama 74 bin kaza meydana gelmekte; bunun neticesinde bin 152 çalışan yaşamını yitirmektedir. Bin 888 çalışan ise ömür boyu engelli kalmaktadır. İş kazalarının ülkemize yıllık maliyeti ise 40 milyar TL civarındadır. İş kazalarının yüzde 98’ı, meslek hastalıklarının ise tamamı önlenebilir niteliktedir. Personellerin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlamak, beden ve ruh sağlıklarını korumak için iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması gerekmektedir. Bu anlayış içerisinde disiplinler arası etkileşimi ve iş birliğini gerekli kılan, tıp, hukuk, fizik, psikoloji gibi pozitif ve sosyal bilimlerin katkılarıyla gelişen iş sağlığı ve güvenliği alanı ortaya çıkmıştır. Teknik açıdan bakıldığında işin yapılması esnasında çalışanların karşılaştıkları tehlikelerin ortadan kaldırılması veya azaltılması odak noktayı oluştururken sağlık bilimleri açısından ise meslek hastalıkları ve iş kazalarından kaynaklanan yaralanmalardan korunma ve tedavi boyutu ön plana çıkmaktadır. ”

‘İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE VERİLEN ÖNEM ARTMALI’

Aksaray iş dünyasının ve ATSO üyelerinin iş sağlığı ve güvenliğine yönelik tedbirlere önem vermesi ve artırması gerektiğini belirten Koçaş, iş yerlerindeki riskleri tamamen ortadan kaldırmak ya da zararları en aza indirmenin öneminden bahsetti. Koçaş, “Meydana gelen zararların derecelerini objektif, bilimsel ve etik yollarla tespit etmek ve değerlendirmek, maddi ve manevi zararları ortadan kaldırmak adına şehrimizde hizmet veren İş Sağlığı ve Güvenliği Sektöründeki Oda üyeleriyle bir araya geldik. Sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini istişare ettikten sonra başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz olmak üzere ilgili mercilere iletmek adına rapor hazırlayarak sektörün sorunlarına çözüm olacağız. Bizim iş dünyamızdan beklentimiz iş yerlerinde sağladıkları güvenlik önlemlerini en üst düzeyde sağlamaları ve herhangi bir kazaya geçit vermemeleridir. Tüm bu düşüncelerimiz ve beklentilerimizden yola çıkarak düzenlemiş olduğumuz toplantıya katılan sektör temsilcilerimize teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası