banner
Esnaf

Ayakkabı tamircileri altın çağını yaşıyor

Aksaray’da havaların soğumasıyla birlikte ayakkabı tamircilerinde yoğunluk arttı. Önceki yılları göre kışlık bot ve ayakkabı fiyatlarında gözle görülür artış yaşanmasının ardından tamirciler de uzun mesailer yapmaya başladı. Gün boyu yoğun..

Ayakkabı tamircileri altın çağını yaşıyor
banner

Aksaray’da havaların soğumasıyla birlikte ayakkabı tamircilerinde yoğunluk arttı. Önceki yılları göre kışlık bot ve ayakkabı fiyatlarında gözle görülür artış yaşanmasının ardından tamirciler de uzun mesailer yapmaya başladı.

Gün boyu yoğun mesai yapan tamircilerden 73 yaşındaki ayakkabı ustası Ahmet Kaş, 4 metrelik atölyesinde ayakkabı tamiri yapıyor.

Yarım asırdır bu işi yaptığını söyleyen Kaş, “Yıllardır bu meslekten ekmek yiyorum. 2022 yılında birçok sektörde fiyat artışları hayatı olumsuz etkilerken, tamircilerin yüzünü güldürdü. Ekonomik nedenlerden dolayı ayakkabı fiyatlarının tavan yapması vatandaşları tamire yöneltti. Bunun yanında şehrimizin nüfusu sürekli artarken, ayakkabı tamircilerinin sayısı artmadı. Yeni nesil gençlik tamir işini girmiyor. Hal böyle olunca yaşı ellinin üzerindeki ayakkabı tamircileri meslektaşlarımla gün boyu, ayakkabılara yama, dikiş, astar ve boyama işlemi yapıyoruz. Okumayan gençlerimiz bir meslek öğrensin diye bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Birkaç yıl önce ayakkabı fiyatları ucuzdu ve vatandaşlarımız kullanıp atıyordu. Şimdi ise tam tersi oldu. Yıpranan ve yırtılan ayakkabılar tekrar tamir ve bakımdan geçiriliyor. Ayakkabı tamircileri adeta altın çağını yaşıyor” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT

 

 

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası