banner
Gündem

Aydoğdu, deprem bölgesine giden gönüllülerle bir araya geldi

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Elbistan depreminde çalışmalara katılan AFAD gönüllüleriyle bir programda bir araya geldi. Öğretmen evinde düzenlenen programa AFAD ekipleri,  itfaiye, İHH ekipleri ile gönüllüler katıldı. Toplantıda konuşan Aydoğdu,..

Aydoğdu, deprem bölgesine giden gönüllülerle bir araya geldi
banner

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Elbistan depreminde çalışmalara katılan AFAD gönüllüleriyle bir programda bir araya geldi.

Öğretmen evinde düzenlenen programa AFAD ekipleri,  itfaiye, İHH ekipleri ile gönüllüler katıldı. Toplantıda konuşan Aydoğdu, “Burada AFAD gönüllülerini görünce tekrar Elbistan’a gitmiş gibi hissettim. Asrın felaketi depremde ilk günden itibaren buradaki arkadaşlarımız orada idi. Bölgede inanılmaz bir çaba sarf ettiler. İnsanın en zor anında uzatılan el hiçbir zaman unutulmaz. İnsanlara yardım ederek bu felaketin üstesinden geldik. Kriz merkezine gelen kişiler sürekli Aksaray’a vefa borcumuzu nasıl öderiz dediler. Orada çok duygusal anlar yaşadık, birbirimize kenetlenerek bu acıların üstesinden geldik. Gücümüzün yettiği kadar yaraları sarmaya çalıştık. Tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

‘ARAMA KURTARMA DA TÜRKİYE’NİN EN İYİSİYİZ’

AFAD Müdürü Cezmi Türkmen, Aksaray ekibinin Türkiye’nin en iyi arama kurtarma ekiplerinden biri olduğunu söyledi.  Türkmen,  “Buradaki gönüllü arkadaşlarımızla beraber 13 gün çalıştık. Elbistan ilçesinde 28 kişilik ekiple kurtarma yaparken, gönüllülerimizle birlikte 105 kişi vardı. Aksaray ekibi olarak Türkiye’nin en iyi arama kurma ekiplerinden birisi olduğumuzu orada kanıtladık. Çok zor bir ortamda çalıştık. Zorlukları AFAD, itfaiye, İHH ve gönüllülerimizle birlikte aştık. Çalışmalara katılan tüm ekiplere teşekkür ederim” diye konuştu.

Program sonunda Vali Aydoğdu, deprem süresince özverili bir şekilde canla başla çalışan gönüllülere teşekkür belgesini verdi. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası