banner
Gündem

Aydoğdu, ‘Trafik hayatımızın bir parçası’

Aksaray’da Çocuk Trafik Eğitim Parkında polis ekiplerince temel trafik kuralları, güvenli geçiş yerleri ile güvenli oyun alanlarını Vali Hamza Aydoğdu, basın mensuplarına tanıttı. İstiklal Mahallesi’nde bulunan Trafik Eğitim Parkına Vali..

Aydoğdu, ‘Trafik hayatımızın bir parçası’
banner

Aksaray’da Çocuk Trafik Eğitim Parkında polis ekiplerince temel trafik kuralları, güvenli geçiş yerleri ile güvenli oyun alanlarını Vali Hamza Aydoğdu, basın mensuplarına tanıttı.

İstiklal Mahallesi’nde bulunan Trafik Eğitim Parkına Vali Hamza Aydoğdu, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Mili Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yüksel Çelik ile ilkokul öğrencileri ve trafik polisleri katıldı. Polis ekipleri çocuklara trafik bilgileri verirken, parkta oluşturulan aktivitelere katılarak keyifli anlar yaşadılar.Aydoğdu, trafiğin çocuklara sistematik bir şekilde öğretilirse hayatın daha yaşanılır olduğunu söyledi. Aksaray’da kurulan trafik eğitim parkuru ile çocuklara uygulamalı eğitim verileceğini söyleyen Aydoğdu, “Şehrimize yapılan trafik eğitim parkurumuzu hazır hale getirdik. Milli eğitim ve emniyet müdürlüğümüzün ortak olarak hazırladığı protokol ile haftanın belirli günlerinde çocuklarımıza eğitim vereceğiz. Çocukların kişilik ve şahsiyetleri 0-7 yaş arasında yüzde 60 olgunlaşıyor. İlkokula başlayan çocuklarımız hayatın bir parçası olan trafiği teorik ve pratik olarak burada öğrenecek” dedi.

Kılıçaslan İlkokulu birinci sınıf öğrencisi Elif Çölan, polis ekiplerinden uygulamalı olarak eğitim aldıkları için mutlu olduğunu söyledi. Etkinlik sonunda protokol üyeleriyle çocuklar pasta kesip günün anısına fotoğraf çekimi yaptılar. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası