banner
Özel

Babadan oğula kalan meslek trendlerde

Vatandaşlar tarafından oldukça rağbet gören mobilya döşeme işlemi, hem ekonomik hem de kaliteli olması sebebiyle en çok tercih edilenler arasında. babasından miras kalan döşemecilik mesleğini 17 yıldır sürdüren mahmut yurtalan,..

Babadan oğula kalan meslek trendlerde
banner

Vatandaşlar tarafından oldukça rağbet gören mobilya döşeme işlemi, hem ekonomik hem de kaliteli olması sebebiyle en çok tercih edilenler arasında. babasından miras kalan döşemecilik mesleğini 17 yıldır sürdüren mahmut yurtalan, koltuk tamirciliğinin yeni trendler arasında olduğunu kaydetti. son zamanlarda oldukça yükselen mobilya fiyatlarına dikkat çeken esnaf yurtalan, oturma gruplarının sıfırları ile tamir fiyatlarının arasında büyük bir uçurum olduğunu ifade etti. kaliteli ürün kullanmak isteyen vatandaşlara, sıfır mobilya almak yerine eski koltukları tamir ettirmeleri gerektiğini söyledi.
uzun yıllar ankara”da babasının yanında çırak olarak çalışan yurtalan, 2004 yılında aksaray”a gelerek kendi iş yerini açtığını ifade etti. esnaf yurtalan, babasından miras kalan döşemecilik mesleğini sürdürdüğünü belirterek, “son zamanlarda vatandaşlarımız, eski koltuklarını yeniden döşetmeye başladılar. koltuk, kanepe döşemeciliği oldukça rağbet gören bir iş oldu artık. çünkü oturma gruplarının sıfırları ve tamir fiyatlarının arasında büyük bir uçurum var. sıfır mobilya takımları 10 bin tl ile 15 bin tl arasında değişiyor. tamir işlemi yani yeniden döşeme işi, 3 bin tl”den başlıyor, 7 bin tl”ye kadar çıkıyor. bunlar kumaşına ve süngerine göre kalitesi değişiyor. fiyatlar da buna göre değişiyor” dedi.

‘20 farkli fİrma İle çaliŞiyoruz”
sıfır ürünlerin fiyatlarının ciddi şekilde arttığını ve taleplerin artık yenileme üzerine olduğunun altını çizen mahmut yurtalan, müşterilere hem sünger kalitesini belirleme hem de kumaş seçme imkânı tanıdıklarını bildirdi. döşemeci yurtalan şöyle konuştu: “vatandaşlarımızın, süngerin ve kumaşın kalitesini görme imkânları var. hazır koltuklarda böyle bir şey söz konusu değil.  biz süngeri de kumaşı da müşterilerimizin tercihine sunuyoruz. her kaliteden kumaşı ve süngeri elimizde bulunduruyoruz. 20 tane kumaş firmasıyla çalışıyoruz. hiçbir firmanın kumaşı birbirine benzemiyor. çin”den gelen kumaşlar var. biz onları tavsiye etmiyoruz. naylon karışımı oluyor. müşterilerimizi kendi dokuduğumuz yeni kumaşlara yönlendiriyoruz. bu dokuma kumaşların, 10 yıl sonra bile aynısını, devamını bulabilirsiniz. İthal kumaşlarda devamlılık söz konusu olmayabilir.”
döşeme işlemiyle alakalı bilgi veren yurtalan, “koltuğun iskeletine kadar her şeyini söküyoruz. İskeletinde kırığı varsa tamir ediyoruz. eskileri tekrar takmıyoruz. yeni süngerler kullanıyoruz. aslında sıfırdan koltuk üretiyoruz. dokuma kumaşlarımız genellikle leke tutmaz, su geçirmez, anti bakteriyeldir.  alev almaz. kolay temizlenmesi adına; suyu, kahveyi yüzeyde tutar. İçine çekmez. kalite olarak hiç kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu. foto-haber: sümeyye çaliŞkan

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası