banner
Özel

Babasının böbreğiyle hayata tutundu

Aksaray’da yaşayan 72 yaşındaki Hacı Emin Üşenmez, 42 yaşındaki oğlu Halit Üşenmez’e böbreğini vererek hayata bağladı. 1 yıl önce böbrek taşı ameliyatı sonrasında böbrek yetmezliği teşhisi konulan Halit Üşenmez, son..

Babasının böbreğiyle hayata tutundu
banner

Aksaray’da yaşayan 72 yaşındaki Hacı Emin Üşenmez, 42 yaşındaki oğlu Halit Üşenmez’e böbreğini vererek hayata bağladı. 1 yıl önce böbrek taşı ameliyatı sonrasında böbrek yetmezliği teşhisi konulan Halit Üşenmez, son 6 ayını diyaliz makinesine bağlı olarak hastanelerde geçirdi. Haftada 4 gün diyalize bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda kalan Üşenmez’e, doktorlar organ nakliyle sağlığına kavuşabileceğini söyledi.

Nakil için organ bekleyen Üşenmez, yaşadığı bu süreci şu ifadelerle anlattı: “Böbrek taşı ameliyatı sonrası böbreklerim iflas etti. Doktorlar ameliyat ile böbrek nakli olabileceğimi söylediler. Nakil için kadavra böbreğe yazıldık. Ama sıranın çok geç gelebileceği söylendi. Yakınlarımızdan da uygun böbrek için arayışa girdik. Babamın böbreği uygun bulundu. Ankara’da ameliyat oldum. Babam hep ‘sana canım feda’ derdi.  Basit bir söz değil bir babanın bu söylemi. Ben o dönemde tükenmiştim, iş güç yapamıyordum. Allah razı olsun babamın sayesinde yeniden hayata tutundum.”

‘İKİMİZİN DE MUTLU VE TATLI BİR HAYATI VAR’

Her babanın aynı şeyi yapacağını söyleyen Baba Hacı Emin Üşenmez ise yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Biz o dönemde kadavra böbrek bulamadık. Baktım oğlumun hayatı tehlikeye giriyor. Doktorlara benim böbreğim olur mu? dedim tahlillerde tuttu bende verdim. Oğlumda iyi oldu. Bende iyiyim. Önce Allah’ın izni, sonra doktorların da çabasıyla oğlum kurtuldu. Oğluma bir şey olsa zaten ben biterdim. Şimdi ise rahat bir şekilde hayatımızı sürdürüyoruz. İkimizin de şimdi mutlu ve tatlı bir hayatı var.” Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası