banner
Gündem

Bahçeler mor renge büründü

Kullanılmayan, atıl vaziyette bulunan arazilerin değerlendirilmesine yönelik oluşturulan Lavanta Bahçesi projesiyle Aksaray’da çiçekler açtı. Aksaray Belediyesi tarafından 20 bin metrekare arazi üzerine 16 bin lavanta fidesinin dikimini gerçekleştirmişti. Yaklaşık üç..

Bahçeler mor renge büründü
banner

Kullanılmayan, atıl vaziyette bulunan arazilerin değerlendirilmesine yönelik oluşturulan Lavanta Bahçesi projesiyle Aksaray’da çiçekler açtı.

Aksaray Belediyesi tarafından 20 bin metrekare arazi üzerine 16 bin lavanta fidesinin dikimini gerçekleştirmişti. Yaklaşık üç yıl boyunca her mevsim özenle bakımı yapılan bahçenin ilk hasadı geçtiğimiz yıl Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in katılımı ile gerçekleştirildi. Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla lavanta bahçeleri çiçek açtı. Kurak ve atıl arazi üzerinde görsel bir zenginliğin oluşturulduğu lavanta bahçeleri tarım ve turizmin buluştuğu nokta haline geldi.

FOTOĞRAF TUTKUNLARI

İÇİN YENİ BİR MEKAN

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, lavanta bahçesinin görülmeye değer olduğunu belirterek: “Tarımda bir marka olan şehrimizde aromatik bir bitki olan lavantanın, turizm kadar endüstriyel olarak değerlendirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçen yıl ilk hasadını gerçekleştirdiğimiz verimi ve kazancı yüksek olan lavanta bahçemizin bu yıl mor renge büründüğünü gördük. Şehrimiz az yağış alan bir bölgede yer alıyor. Bu sebeple çiftçilerimiz için bahçemiz iyi bir model oldu. Buradan elde ettikleri deneyimleri kendi tarlalarında uygulayarak alternatif ürün yetiştirebileceklerini gösterdik. Bu yıl lavanta bahçemize baktığımızda görsel bir şölene görüyoruz. Hemşerilerimiz doyumsuz bir manzaranın yanında doğa ve tabiat ile baş başa kalabileceği bir alan oluşturduk. Ayrıca fotoğraf tutkunları içinde yeni bir mekân ortaya çıktı” dedi.

Lavanta Bahçesi projesiyle vatandaşların aileleri ile birlikte hoş vakit geçirebilecekleri şehre yeni sosyal donatı alanları oluşturulurken, tıbbi aromatik bitkilerin yetişebileceğini de gösterilmiş oldu. Lavanta Bahçesi projesi üreticiler içinde model bir üretim alanı oldu. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası