banner
Gündem

Bakan Murat Kurum Aksaray’da

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Aksaray AK Parti İl Teşkilatı tarafından organize edilen ‘Yüz Yüze Gönül Gönüle Aksaray’ programına katıldı.  Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Kurum, “Yeni sosyal..

Bakan Murat Kurum Aksaray’da
banner

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Aksaray AK Parti İl Teşkilatı tarafından organize edilen ‘Yüz Yüze Gönül Gönüle Aksaray’ programına katıldı.  Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Kurum, “Yeni sosyal konutlarımızı 81 ilimizde ve ilçelerimizde vatandaşlarımıza kazandırıyor olacağız. Gençlerimiz, emeklilerimiz, şehit ve gazi ailelerimiz, asgari ücretli vatandaşlarımız aldıkları maaşla ev alabilecekler” dedi.

ERDOĞAN MÜJDELERİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelerin açıklanacağını duyuran Kurum; “Türkiye’ye çok büyük bir müjde verecek. Bu müjde çerçevesinde de yeni sosyal konutlarımızı 81 il ve ilçelimizde vatandaşlarımıza kazandırmış olacağız. Burada gençlerimiz, emekli, şehit ve gazi yakınları ile emekli vatandaşlarımız olacak. Asgari ücretli vatandaşlarımız aldıkları maaş ile ev alabilecekler. Gençlerimiz okullarını bitirdiklerinde hayata atılacakları an yine bu sosyal konut projesinden yararlanabilecekler” diye konuştu.

SOSYAL KONUT VE ARSA MÜJDESİ

13 Eylül’de hem sosyal konut, hem de alt yapılı arsa vereceklerini aktaran Kurum; “Alt yapılı arsa ile vatandaşlarımız bizim alt yapısını ve imar planını hazırladığımız bu arsalarda kendi evlerini yapabilecekler. Ülkemizde milyonlarca konutu müjdeleyen bir duruş var. Bugüne kadar 1 milyon 170 bin konut yapmış bir irade var. Bir tarafta da milletin namına tek bir işe imza atmayanlar var. Sürekli bir bahanelerin arkasına sığınan muhalefet var. Bu anlayış bugüne kadar hiçbir yere gitmedi. Bir tarafta bu anlayış varken her afette milletin yardımına koşan bir irade var” şeklinde konuştu.

KURUM CAMİ AÇILIŞINA KATILDI

Bakan Kurum ve beraberindekiler toplantının ardından, hayırsever iş insanı Mehmet Düzgün tarafından yaptırılan Alişan Ayşe Hatice Düzgünler Camisi’nin açılış törenine katıldı. Çiftlik Mahallesi’nin yaklaşık 40 bin nüfusuyla  Aksaray ‘ın gözde mahallesi konumuna geldiğini belirten Kurum, “Bugün hayırlı bir iş için buradayız. Hayırsever iş insanı Mehmet Düzgün tarafından yaptırılan camimizin açılışını yapacağız. Caminin mimarisine bakıldığında yöresel taşlarımızla, Selçuklu şehri  Aksaray’ımıza yakışacak şekilde yapılmış. Burada inşallah omuz omuza namaz kılacağız. İş insanı hayırsever amcamıza teşekkür ediyorum. Bizler de Somuncu Baba’nın torunları olarak inşallah buradan İslam’ı gelecek nesillere aktaracağız. Bu gibi mekanların memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“CUMHUR İTTİFAKIMIZI REKOR

BİR OYLA DESTEKLEYECEĞİZ”

Aksaray ziyaretlerini esnaf ziyaretleri ve kentsel dönüşüm alanındaki incelemelerle devam ettiren Murat Kurum, son olarak 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda Aksaray’da 500 milyon liraya mal olan 24 eserin toplu açılış törenine katıldı.

Burada yaptığı açıklamada Aksaray ve Türkiye’de yapılan yatırımları değerlendiren kurum altılı masayı eleştirdi. Kurum şöyle konuştu:

‘Biz milletin sorunlarına derman olurken, muhalefeti ve 6 masayı da görüyoruz. Aslında 6 tane birbirinden farklı söylem içerisinde bir masa görüyoruz.6’lı masada toplanıyorlar ve kulaktan kulağa konuşuyorlar. Baştaki söyleyen ‘Ahmet’ dediğinde sonundaki ‘Mehmet’ olarak anlıyor. Çünkü kulaktan kulağa sessiz konuştukları için kendileri de ne konuştuklarını bilmiyorlar. Bu kapsamda da ne bir söylemleri var ne de adayları belli.  Millete vaatleri belli. Evet, bir yerde eser üretenler, hizmet getirenler, mega projelere imza atanlar, diğer yerde sosyal medya belediyeciliği yapanlar, milleti tehdit edenler, eser diye musluk açanlar var. Bir tarafta Türkiye ‘yi baştan aşağı imar, ihya ve inşa edenler… Bir tarafta  Türkiye ‘nin tarihinde daima yıkımla, yasakla, yoksullukla anılanlar… Bir tarafta, 85 milyonu yasa boğan her afette milletinin yanında duranlar, kara günde milletiyle dertlenenler, İzmir’e, Giresun’a, Kastamonu’ya, Elazığ’a, Malatya’ya yaraları sarmak, acıları dindirmek için koşanlar; diğer yanda millet namına tek bir hayırlı işin altında imzası olmayanlar, milletin derdi varken tatil beldelerinde boy gösterenler. Bir tarafta  Türkiye ‘yi bölgesel güç, küresel aktör, barışın mimarı kılanlar; diğer tarafta  Türkiye ‘yi sınırlarına mahkum edenler, suya sabuna dokunmayanlar, tarihine, geçmişine yüz çevirenler. Bir tarafta hedefi 2023, 2053 ve 2071 olanlar; diğer tarafta Büyük Taarruza barış, Karabağ’da işimiz yok, Akdeniz’de ne yapıyoruz diyenler…

İnanın, milletimiz bu manzaraya baktığında kaynayan kazanın kapak tutmadığını, mızrağın artık çuvala sığmadığını çok iyi görüyor. Daha şimdiden büyükşehirlerdeki genel müdürlük pazarlıkları, ihale peşkeşleri bunları birbirine düşürmeye başladı. Seçim zamanı yaklaştıkça hepsi öfke nöbeti geçirip, nefislerinin esiri olup adaylığa göz kırpıyor; diğerleri de onları çevirdikleri dolapları ifşa etmekle tehdit ediyor. Birisi ‘yeni ittifak kurabiliriz’, ötekisi ‘HDP’ye bakanlık verebiliriz’, berikisi ‘adaylığa hazırım’ diyor. Aksaraylı hemşerilerim ne güzel söylemiş, ‘Ağaca çıkan keçinin dama çıkan oğlağı olur’. Belli ki CHP’nin tehdit dili masanın 6 yanını da sarmış. Bunlar birbirlerine parmak sallayıp tehdit ededursunlar, biz Cumhur İttifakı olarak 2023’te zafer kazanıp milletimiz için Aksaray için Türkiye için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Biz inanıyoruz ki 2023’te Aksaray, Hasan Dağı’ndaki cesareti gösterecek. Somuncu Baba’nın duruşuna sahip çıkacak. Fatih’in ahdine sadık olacak. Cumhurbaşkanımızı ve Cumhur İttifakımızı rekor bir oyla destekleyeceğiz.”

“AKSARAY, BÖLGEDE CAZİBE MERKEZİ

OLACAK BİR ŞEHRİMİZ OLACAKTIR”

Bakan Kurum konuşmasının devamında, “Allah’ın izniyle inşallah bu canlar bu bedenlerde olduğu sürece de bu anlayışla çalışmaya hep birlikte devam edeceğiz. Çünkü bu milletin başında gerçekten milletimize sevdalı, sessiz yığınların sesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Evet, şu an tabii Aksaray’ımızda bir taraftan da sosyal konut üretimimiz devam ediyor. Sahada 632 sosyal konutumuz, ticaret merkezlerimiz, camilerimiz var. Yine 50 bin ve 100 bin sosyal konut çerçevede bin 626 tane sosyal konutumuzu üretiyoruz. İnşallah bu yeni sanayi sitelerini de eklemek suretiyle bir taraftan sanayisiyle büyüyen diğer taraftan da altyapısıyla güçlenen bir Aksaray’ı hayal ediyoruz. Bu Aksaray, bölgede cazibe merkezi olacak bir şehrimiz olacaktır. Yine bu çerçevede yapmış olduğumuz şehrimizi güzelleştirmek adına tam 1 milyon metrekare büyüklüğünde 8 tane millet bahçesi projemiz var. Gerek Aksaray belediyemiz gerekse ilçe belediyelerimizle birlikte bu projelerimizi yapıyoruz. Merkezde yer alan Recep Tayyip Erdoğan Selçuklu Parkı ve Fatih Millet Bahçesini aziz milletimizin hizmetine sunduk.

 

Bugün de Eskil ve Ortaköy Millet Bahçelerini yine aziz hemşerilerimizin hizmetine sunmak suretiyle açılışını gerçekleştireceğiz. Merkezdeki Kalanlar Millet Bahçemizin de yapımında son aşamaya geldik. İnşallah en yakın zamanda bu bahçemizi de açacağız. Yeşilova ve Sultanhanı Millet Bahçelerimizde de artık projeler tamamlandı. İnşallah belediyelerimizle birlikte bu projeleri de en kısa zamanda milletimizin hizmetine sunacağız. Tabii bir taraftan üst yapı yaparken bir taraftan da İller Bankamızla, belediyelerimizle birlikte alt yapı projeleri yapıyoruz ve bu çerçevede bugüne kadar 1.6 milyar lira değerinde birçok eserimizin açılışını yaptık. Taptuk Emre Türbesi ve camiinin de yapımına yine belediyelerimizle birlikte devam ediyoruz. Toplam yatırım değeri 284 milyon lira olan yine 15 projemiz de bilfiil sahada devam etmektedir. Tabii biz bu çerçevede yatırımlarımız yapmaya devam edeceğiz. Kararlıyız; Aksaray’ımızı inşallah bu bölgenin cazibe haline getirecek istihdamıyla, üretimiyle gençlerine, çocuklarına, geleceğine umutla bakacağı bir şehri hep birlikte inşa edeceğiz” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası