banner
Gündem

Bakan Muş’tan Dinçer’e teşekkür

TİCARET BAKANI MEHMET MUŞ; “AKSARAY DİNAMİK VE ÇALIŞKAN BİR BELEDİYE BAŞKANINA SAHİP” Aksaray Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Cuma Kapalı Semt Pazarı, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve beraberindeki il protokol üyelerinin..

Bakan Muş’tan Dinçer’e teşekkür
banner

TİCARET BAKANI MEHMET MUŞ; “AKSARAY DİNAMİK VE ÇALIŞKAN BİR BELEDİYE BAŞKANINA SAHİP”

Aksaray Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Cuma Kapalı Semt Pazarı, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve beraberindeki il protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Aksaray Belediyesinin genç, dinamik ve çalışkan bir belediye başkanına sahip olduğunu belirten Muş, açılışı yapılan kapalı pazar yerinin vatandaşlara hayırlı, uğurlu olmasını temenni etti. Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu’da konuşmasında Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e ve çalışma arkadaşlarına Aksaray’a kazandırdıkları Kapalı Pazar alanı için teşekkür etti.

‘İRADENİN OLMADIĞI YERDE İDARE OLMAZ’

Açılışın ardından vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya gelen Muş, iftar öncesi yaptığı açıklamada seçimlere dikkat çekti. 38 gün sonra Türkiye’de seçim yapılacağını ve seçmenlerin sandık başına gideceğini anımsatan Mehmet Muş, şöyle devam etti: “2023’ten itibaren ülkemizi 5 yıl yönetecek kişiyi seçeceğiz. Hem milletvekilliği için hem de Cumhurbaşkanlığı için seçim olacak. Aksaray sağ olsun geçtiğimiz seçim dönemlerinde yüksek bir destek verdi. Aynı desteği bu seçimde de sizlerden bekliyoruz. İradenin olmadığı yerde idare olmaz ve yönetim olmaz. Belirsizlikler Türkiye’ye zaman kaybettirir. Geçmiş 20 yılda yaptıklarımız önümüzdeki 5 yıl içerisinde yapacaklarımızın apaçık bir göstergesidir. 7-9-10 kişi bir araya gelip Türkiye Cumhuriyeti’ne hükmetmesi mümkün değildir. Bir yerde irade yoksa orada maalesef idarede olmaz.”

‘İSTİKRARIN VE GÜVENİN ADRESİ  CUMHUR İTTİFAKI’DIR’

İstikrar ve güven ortamının devamı için Cumhur İttifakı’na oy verilmesi gerektiğini işaret eden Bakan Muş “Dünyanın içinden geçtiği zorlu süreç hepimizin malumu. Türkiye’nin etrafı istikrarsızlıklarla dolu ama Türkiye kendi istikrarını ve ekonomik büyümesini sürdürmeye devam ediyor. Türkiye’nin bir bilinmeyenle hangi görüşmenin, pazarlıkların neticesinde oluşturulan bir siyasi menfaat bloğunun taşıyacağı yerde olmamalı. Bu durumdan bir daha geri dönüş olmayacak. Bunlar bizi elde ettiğimiz ekonomik noktadan geriye götürebilir. Bunun için bizi daima ileriye taşıyacak gelişmeye açık olan Cumhur İttifakı’na sizlerin desteğini bekliyoruz. Dolayısıyla burada istikrarın, güvenin devam etmesi lazım. Onun adresi de Recep Tayyip Erdoğan’dır” diye konuştu.

‘KAPALI PAZAR ALANLARIMIZ ÇOK AMAÇLI OLARAK KULLANILACAK’

Hizmete alınan yeni pazar alanı ve diğer kapalı pazar alanları hakkında bilgiler veren Dinçer; “Daha önce TOKİ bölgesinde yaptığımız çok amaçlı kullanılabilen kapalı pazardan vatandaşlarımızın son derece memnun kalması ile Perşembe Pazarı ve Kurtuluş Semt Pazarını da tamamen yenileyerek modern görünüme kavuşturduk.  Aksaray’ın en fazla nüfus yoğunluğunun olduğu Şifahane, Hasas ve Nakkaş Mahalleleri’nin kesişme noktasında yer alan ve yaklaşık 40-50 bin nüfusa hitap eden Cuma Semt Pazarı’nı da aynı şekilde modern bir yapıya büründürdük. 1996 yılında bin metrekare alan üzerinde küçük barakalarla kurulmuş eski semt pazarlarımızdan biriydi burası. Şehrimize yakışmayan; kullanışlılığını kaybetmiş ve deforme olmuş bu pazar alanını ortadan kaldırarak 3 bin 910 metrekare yeni kapalı pazar alanını inşa ettik. 250 pazarcı esnafımızın ve mahalle sakinlerimizin iklim şartlarından etkilenmeden alışverişini yapabileceği bu alan pazarın kurulmadığı günlerde de otopark, toplanma yeri, mahalle meclisi toplantı alanı, organizasyon alanı ve kurban kesim alanı gibi çok amaçlı olarak kullanılacaktır” dedi.

Cuma Kapalı Pazar alanı açılış törenine Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Vali Hamza Aydoğdu, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının idari ve mülki amirleri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası