AKSARAY’DA BAHAR AYININ MÜJDECİSİ ÇİÇEKLER RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU Aksaray’da baharın gelişiyle canlanan doğa kendine hayran bırakıyor. İlkbaharın kendini hissettirmeye başladığı Tuz Gölü’nün çevresinde papatyalar ve ‘Lamium’ adıyla da bilinen mor..
AKSARAY’DA BAHAR AYININ MÜJDECİSİ ÇİÇEKLER RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Aksaray’da baharın gelişiyle canlanan doğa kendine hayran bırakıyor. İlkbaharın kendini hissettirmeye başladığı Tuz Gölü’nün çevresinde papatyalar ve ‘Lamium’ adıyla da bilinen mor renkli ballıbaba bitkisiyle doğa rengarenk bir örtüye büründü. Ortaya çıkan manzara kartpostalları aratmadı. Yoldan geçen vatandaşlar ise bu doğa olayını cep telefonlarıyla fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.
BU BİTKİLER MUTLULUK VERİYOR
Aksaray Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seher Karaman, Anadolu bozkırlarının birçok bitki türüne sahip olduğunu belirtti. Türkiye’de 12 bin kadar bitki türünün yetiştiğini ifade eden Karaman şöyle konuştu: ”Anadolu bozkırları zengin ve bereketli topraklarıyla birçok bitki türüne ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye´de 12 bin kadar bitki türü yetişirken, bunların sadece 3 bin 600 kadarı ülkemiz topraklarında bulunan endemik bitkilerdendir. Aksaray, geniş düzlükleri, Hasan Dağı ve Tuz Gölü’ne komşu tuzlu topraklarıyla kendine has bir bitki çeşitliliğinin bulunduğu bir şehirdir. Yağışlar sonrasında çeşitli bitkiler de çiçek açmaya başladı. Bu alanda görülün bitkilerde 2 tür çok hakim durumda. Bu türlerden mor olan ‘Lamium’ ismi ile de bilinen ballıbaba ve papatya. Bu bitkiler her zaman yoğun gruplar oluşturmazlar. Burada bir araya gelerek çok güzel bir şölen oluşturmuşlar. Bu bitkilere dikkatli bakıldığında son derece görsel bakımdan mutluluk verici bitkilerdir. Yağışların bu şekilde gitmesi halinde şehrin birçok yerinde aynı manzaraları görmeyi arzu ediyoruz.” Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)