banner
Gündem

‘Basın toplumun ortak sesidir’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Dinçer mesajında, 24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması ile demokrasi ve özgürlük yolunda..

‘Basın toplumun ortak sesidir’
banner

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Dinçer mesajında, 24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması ile demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım atıldığını belirterek medyanın tarafsız ve objektif kurallar çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Dinçer, mesajının devamında şu görüşlere yer verdi: “Toplumun ortak sesi olan basın ve medya, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkının sağlanmasında, temel hak ve özgürlüklerin korunmasında ve kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir. Toplumu oluşturan bireylerin düşüncelerini başkaları ile paylaşılmasına aracı olan basın kuruluşları, bu anlamda önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Halkımız, basın yoluyla bilgi edindiği gibi görüşlerini, istek ve taleplerini yine medya aracılığıyla da ifade edebilmektedir.

Basın; doğru, ilkeli ve tarafsız yayıncılığından taviz vermedikçe güçlüdür. Okuyucular, ancak tarafsızlık ilkesine bağlı gazeteciler sayesinde gerçekleri öğrenebilir.

Bu vesile ile etik kurallar ışığında doğru, tarafsız, objektif, ilkeli, dürüst ve özverili bir şekilde görevini sürdürme gayreti içerisinde olan tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası